Dinel Staicu a scăpat deocamdată de 7 ani de puşcărie

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 24 februarie 2012

Dinel Staicu a scăpat deocamdată de 7 ani de puşcărie

Curtea de Apel Bucureşti a anulat condamnarea la şapte ani de închisoare primită de Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR). Fostul patron al echipei de fotbal Universitatea Craiova a fost judecat pentru complicitate la abuz în serviciu.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a judecat contestaţia în anulare a lui Dinel Nuţu făcută împotriva deciziei de condamnare la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor. Astfel, completul de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti arată că în cazul lui Dinel Nuţu există autoritate de lucru judecat, în sensul că o altă instanţă s-a pronunţat pe acuzaţiile faptice aduse omului de afaceri. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui Dinel Nuţu în dosarul BIR a fost anulat.

Prin decizia luată în această săptămână, instanţa a constatat că, într-o altă cauză, Curtea de Apel Craiova a stabilit că Dinel Staicu nu se face vinovat de acuzaţiile pentru care a fost judecat şi condamnat în dosarul BIR. Oficiali ai Curţii de Apel Bucureşti au explicat că la Craiova, în recurs, s-a judecat o plângere făcută de un petent nemulţumit de o decizie a procurorilor craioveni care îl scoteau de sub urmărire penală pe Dinel Staicu. La acel moment, instanţa craioveană a respins plângerea acelei persoane, constatând astfel, definitiv, că Dinel Staicu nu este vinovat de faptele pentru care a fost judecat în dosarul BIR. Astfel a apărut autoritatea de lucru judecat, în sensul că o altă instanţă s-a pronunţat deja cu privire la aspectele faptice ce compuneau acuzaţia pentru care a fost judecat Staicu în dosarul BIR.

Întregul dosar a fost unul foarte complicat, cu mai multe răsturnări de situaţie. Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv, în 4 aprilie 2011, pe Dinel Staicu la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor. Omul de afaceri a fost de negăsit, astfel că instanţa de executare a pedepsei l-a dat în urmărire naţională pe vechiul nume. Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal de la 1 aprilie, când omul de afaceri şi-a ridicat noua carte de identitate, însă autorităţile au fost informate de aceas-tă schimbare abia pe 6 aprilie, după ce, la cererea jurnaliştilor, au cerut informaţii de la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date. Astfel, în 7 aprilie, Dinel Nuţu a fost dat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare. Procurorii au cerut o interdicţie de a părăsi ţara pentru Dinel Staicu în 16 februarie 2011, principalul motiv invocat fiind intenţia acestuia de a-şi schimba numele, însă nu au reuşit să-i convingă pe judecători că omul de afaceri, care nici nu se mai prezenta la proces, se pregăteşte să fugă din ţară. Dinel Nuţu a fost prins în seara de 19 aprilie 2011, în localitatea Mako din Ungaria, acesta fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Cu toate acestea, Dinel Nuţu nu va fi eliberat, deoarece este arestat preventiv în dosarul fraudării Transgaz Mediaş.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dupa parerea mea, INADMISIBIL ! Inadmisibil nu pentru ca a fost achitat, inadmisibil pentru ca niste oameni carora li s-a conferit putere de viata si de moarte asupra semenilor lor isi permit sa o foloseasca DISCRETIONAR.

    Oameni buni, nu vorbim despre faptul ca o instanta s-a pronuntat pentru o pedeapsa de doi ani cu executare, iar alta pentru una de un an cu suspendare; vorbim despre o instanta (instante) care au spus ca persoana in cauza este nevinovata si despre o instanta care l-a bagat pentru 7 ani dupa gratii (ca sa nu mai spunem, daca nu gresesc, ca l-am mai si adus legat de prin ale strainatati).  

    Realizeaza cineva ca daca in locul acestui cetatean era un om obisnuit, care nu avea forta financiara de a sustine o actiune in instanta, infunda puscaria 7 ani ( si asta nevinovat, pentru ca indiferent ce gandeste fiecare dintre noi, statutul actual al acestui om este de nevinovat) ? 

    Realizeaza cineva cati bani va cere acest om statului pentru haituirea lui prin ale tari straine si condamnarea fara vina ? (Apropo, a urmarit cineva - ma refer la ministerul de resort - cat de usor - desigur, dupa parerea mea - obtin anumiti cetateni despagubiri drept daune morale, mai ales cand este vorba sa plateasca statul ???) !

    1. Justitia e-o tarfa cu banii inainte.

      Cinste Justitiei noastre!

      In fine o rezolvare corecta, desigur Dinel este indreptatit sa primeasaca desopagubiri, "daune si interese" substantiale. POATE ca fostul militian era vinovat, ca a contribuit la falimentarea BIR, dar aici nu vrobim de Staiucu, persoana ce nu mai exista, ci de "Nutzu", un om nou, aparut anu trecut, care nu are cum sa fie vinovat de infractiuni comise cu ani si ani in urma! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb