Dinu Patriciu vrea să cumpere Rutley European Property prin intermediul BSGP

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 iunie 2009

Dinu Patriciu vrea să cumpere Rutley European Property prin intermediul BSGP

Black Sea Global Properties Limited (BSGP), o subsidiară indirectă deţinută integral de Rompetrol Holding S.A, a anunţat joi că vrea să preia Rutley European Property Limited, companie specializată pe investiţii în spaţiile comerciale din Europa Centrală, se arată într-un comunicat al Rutley, preluat de NewsIn.

Oferta vizează toate titlurile preferenţiale emise sau care vor fi emise. BSGP oferă 6 pence pentru fiecare acţiune a Rutley, ceea ce evaluază capitalul firmei la aproximativ 12,5 milioane lire sterline.

De asemenea, conferă companiei o valoare de piaţă de circa 446,58 milioane lire sterline, inclusiv datorii nete de aproximativ 434 milioane lire sterline, la 31 decembrie 2008.

Oferta este cu 107% peste nivelul de 2,9 pence/acţiune, de la închiderea şedinţei din 27 martie 2009.

"Lansăm această ofertă în contextul incertitudinilor legate de pieţele imobiliare europene", a spus Dinu Patriciu. Acesta a precizat că oferta este menită să-i mulţumească atât pe acţionarii care vor să părăsea­scă firma, cât şi pe cei care vor să rămână.

"Dacă vom prelua controlul asupra Rutley, vrem să stabilizăm situaţia financiară a companiei şi să luăm măsuri pentru a-i îmbunătăţi perfom­a­nţele", a subliniat Patriciu.

Oferta va fi finanţată prin resursele proprii ale BSGP.

BSGP încearcă momentan să îşi diversifice deţinerile imobiliare şi este interesată de portofoliul Rutley, ce deţine multe proprietăţi care produc venituri în mod constant, în şase state.

Conform comunicatului, BSGP crede că măsurile de restructurare şi recapitalizare, pe care intenţionează să le aplice în cadrul firmei Rutley, sunt necesare pentru stabilizarea poziţiei financiare a acesteia şi pentru îmbunătăţirea portofoliului.

BSGP a contactat iniţial firma Rutley în martie 2009, cu o propunere de recapitalizare, înainte de anunţul făcut de Rutley, din 30 martie 2009, conform căruia ar fi primit o ofertă de preluare.

La 17 aprilie 2009, BSGP a anunţat că a achiziţionat 150.000 acţiuni Rutley şi că analizează posibilitatea depunerii unei oferte de preluare, reiese din comunicat.

După preluarea controlului Rutley, BSGP are drept scop dezvoltarea companiei prin achiziţii strategice menite să pună bazele unei companii imobiliare pan-europene.

În cazul obţinerii acordului de la acţionari, BSGP ar putea încerca majorarea portofoliului Rutley prin achiziţia de către companie a activelor imobiliare deţinute de BSGP şi RPH.

Rutley este o companie specializată pe piaţa spaţiilor comerciale din Europa Centrală, încorporată în grupul Guernsey, acţiunile firmei fiind listate la bursa de la Londa.

BSGP este o companie privată cu răspundere limitată , deţinută în totalitate de RPH, companie controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Compania Black Sea Global Properties, controlată de omul de afaceri Dinu Patriciu prin intermediul Rompetrol Holding SA, a făcut în decembrie 2008 o ofertă de 37,8 milioane de euro pentru preluarea fondului de investiţii Fabian Romania, la care mai deţine deja peste un sfert din acţiuni.

Fabian România Property Fund Limited a fost înfiinţat în iunie 2005 pentru realizarea de investiţii în principalele sectoare ale pieţei imobiliare din România. Fondul vizează investiţii atât în proiecte deja existente, cât şi finanţarea dezvoltării de noi construcţii.

Fabian, care este listat la bursa londoneză AIM, deţine participaţii la mai mult de 10 proiecte imobiliare în România. Valoarea netă a proprietăţilor se ridică la circa 85 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb