ZIARUL BURSA

15 iunie 2009
Ediţia din 18.10.2024
Preşedintele României, Traian Băsescu, le-a vorbit miniştrilor despre recesiune, în şedinţa de Guvern de ieri.

ESTE OFICIAL Traian Băsescu: Intrăm în recesiune, optimismul BNR nu are acoperire

Ana SăbiescuMacroeconomie / 15 iunie 2009

Optimismul Băncii Naţionale a României privind economia nu are acoperire în evoluţiile viitoare, din cauză că ţara noastră va înregistra o scădere a Produsului Intern Brut şi în trimestrul al doilea din acest an şi va intra în recesiune, a avertizat preşedintele Traian Băses­cu, ieri, în cadrul şedinţei de guvern convocate de urgenţă de premierul Emil Boc.

Plasamentele în materii prime, în atenţia investitorilor majori

Alina VasiescuInternaţional / 15 iunie 2009

Fondurile de investiţii şi alţi investitori majori fac plasamente semnificative în materii prime, iar această tendinţă ar putea continua, întrucât este tot mai evident optimismul privind depăşirea celei mai grele perioade a recesiunii globale, potrivit specialiştilor băncii britanice "Barclays" Plc.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Domnul Constantin Teodorescu, directorul comercial al "Electroargeş" SA - Argis, s-a născut în anul 1956, în comuna Câineni-Vâlcea. A absolvit Facultatea de Electrotehnică din Craiova. Este căsătorit şi are un fiu. Hobby: fotbalul şi tenisul de câmp.

"Electroargeş" exportă 80% din producţie

Cornelia AngelescuCompanii / 15 iunie 2009 /

Producătorul de electrocasnice "Electroargeş", din Curtea de Argeş, a început sub auspicii îngrijorătoare anul 2009, însă din luna mai, comenzile sale şi-au revenit, ajungând la nivelul sfârşitului lui 2008, spun oficialii companiei.

Ropharma Considers Transferring Stock From RASDAQ To BSE

Tradus de Andrei NăstaseEnglish Section / 15 iunie 2009

Add Pharmaceuticals, one of the shareholders in Ropharma - Brasov will ask the General Meeting of 24 June to consider transferring the Ropharma stock from RASDAQ to the Bucharest Stock Exchange Tier 2. Ropharma is currently listed on RASDAQ Tier 1.

Hotelul Hilton va fi reclasificat

A.G.R.Companii / 15 iunie 2009

Hotelul Hilton din Bucureşti urmează să fie reclasificat de către Ministerul Turismului după ce acesta a primit o amendă de 4.000 lei în urma unui control realizat de minis­ter, a declarat vineri la Sulina, ministrul turismului, Elena Udrea,...

Volum record în piaţa opţiunilor

Decebal N. TodăriţăPiaţa de Capital / 15 iunie 2009 /

Pentru investitorii din piaţa futures sibiană a doua săptămână de tranzacţionare din iunie a fost una "scurtă", stând sub semnul zilei libere de luni acordată datorită sărbătorii de Rusalii.

Compania braşoveană Ropharma, distribuitor de produse farmaceutice, şi-a majorat de trei ori afacerile în primele trei luni ale acestui an.

Ropharma Braşov sare de la Rasdaq la Bursă

Ovidiu Vrânceanu, BraşovPiaţa de Capital / 15 iunie 2009 /

Unul dintre acţionarii companiei Ropharma Braşov, Add Pharmaceuticals, le propune celorlalţi acţionari, pe 24 iunie, transferul titlurilor firmei braşovene de pe piaţa Rasdaq la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti.

Nicolae Chidesciuc (stânga), senior economist ING Bank: "Politica monetară a BNR trebuie să fie prudentă".Ionuţ Dumitru (mijloc), economist şef Raiffeisen Bank: "Pericolele reducerii prea mari a dobânzii: deprecierea leului şi inflaţie mai mare".Rozalia Pal (dreapta), economist şef UniCredit Ţiriac Bank, "Guvernul nu are spaţiu de manevră pentru a relaxa politica fiscală".

Politica monetară, singură împotriva crizei

Ana SăbiescuBănci-Asigurări / 15 iunie 2009 /

Politica monetară a Băncii Naţionale a României este singura care poate susţine economia ţării noastre în perioada actuală, în condiţiile în care reforma politicii fiscale nu se poate face de pe o zi pe alta şi nici nu poate fi relaxată, susţin...

Producţia industrială ar putea să scadă cu 9%

Andreea ArăboaeiMacroeconomie / 15 iunie 2009 /

Producţia industrială ar putea să înregistreze o scădere de circa 9% în trimestrul al II-lea faţă de trimestrul similar din 2008, potrivit Analizei conjuncturale a Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP) pentru cel de-al doilea trimestru, inclusiv...

Sindromul domnului străin

Cristian PîrvulescuEditorial / 15 iunie 2009

Într-un clasament al absenteismului la scrutinul european din 4-7 iunie România se află pe locul cinci, cu mult sub media europeană de 43,3%.

"Regal Petroleum" vinde acţiuni

Alina VasiescuInternaţional / 15 iunie 2009

"Regal Petroleum" Plc, explorator de ţiţei şi gaze cu sediul în Marea Britanie, urmează să vândă acţiuni ca să obţină 100 de milioane de dolari, în vederea finanţării dezvoltării de zăcăminte.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo