Mihai Bogza: Tranzacţia cu SIF Oltenia arată clar că Eurobank EFG nu va scoate bani din ţară

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 iunie 2009

Mihai Bogza: "Recenta achiziţie a acţiunilor SIF Oltenia semnalează menţinerea angajamentului pe care grupul îl are faţă de România în general şi faţă de Bancpost în special".

Mihai Bogza: "Recenta achiziţie a acţiunilor SIF Oltenia semnalează menţinerea angajamentului pe care grupul îl are faţă de România în general şi faţă de Bancpost în special".

La sfârşitul săptămânii trecute, Societatea de Investiţii Financiare O­ltenia (SIF5) şi-a lichidat participaţia deţinută la Bancpost către acţionarul majoritar al băncii, grupul elen Eurobank EFG, pentru suma de 12,15 milioane de euro.

Mihai Bogza, preşedintele Banc­post, a declarat, pentru ziarul BURSA: "Bancpost nu comentează cu privire la tranzacţiile care au loc între diferiţii acţionari. Totuşi, în calitate de membri ai Grupului Eurobank EFG, cred că merită să subliniem că recenta achiziţie a acţiunilor SIF Oltenia semnalează menţinerea angajamentului pe care grupul îl are faţă de România în general şi faţă de Bancpost în special".

Luna trecută, Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi reprezentanţii Băncii Naţionale a României s-au întâlnit la Bruxelles cu principalele instituţii bancare străine ce au subsidiare în ţara noas­tră pentru a discuta despre angajamentul privind menţinerea finanţării în România. Astfel, băncile, printre care şi Eurobank EFG, şi-au asumat angajamentul că nu vor retrage bani din ţara noastră.

Preşedintele Bancpost ne-a mai spus: "Faptul că, în această perioadă de criză pe plan internaţional, banca noastră mamă nu numai că nu îşi diminuează, ci chiar îşi majorează expunerea faţă de ţara noastră, constituie un indiciu elocvent în ceea ce priveşte încrederea pe care aceasta o are în perspectivele pe termen lung ale economiei româneşti şi dă un semnal de încredere pentru toţi ceilalţi investitori străini".

De asemenea, în discuţii cu grupul elen pentru lichidarea participaţiei de la Bancpost se află şi SIF Banat - Crişana, SIF Moldova şi SIF Transilvania, negocieri care, potrivit reprezentanţilor societăţilor de investiţii financiare, au fost iniţiate de Eurobank EFG.

"Cred că tranzacţia menţionată, ca şi cele care ar putea urma, oferă şi un răspuns clar celor care se temeau că băncile străine şi-ar putea retrage banii din România - cel puţin în ceea ce priveşte Eurobank EFG este clar că nu acesta este cazul", a concluzionat Mihai Bogza.

Bancpost este controlată de grupul elen EFG Eurobank, care deţinea anterior tranzacţiei discutate aproximativ 84,73% din capitalul social al băncii locale, în timp ce SIF1, SIF2, SIF3 şi SIF5 deţineau cumulat aproape 11% din acţiuni. În urma transferului de săptămâna trecută, participaţia EFG Eurobank s-a majorat până la 88,22% din capital.

Activele totale gestionate de grup în ţara noastră se ridicau la finalul lunii martie la 6,066 miliarde euro, în creştere cu 35% faţă de primul trimestru din 2008, când erau cifrate la 4,49 miliarde euro, potrivit unui raport al Eurobank EFG.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb