Sectorul aerospaţial rezistă în faţa crizei, datorită cererii de servicii de telecomunicaţii

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 15 iunie 2009

Sectorul aerospaţial este unul care rezistă cel mai bine la criza economică, mulţumită evoluţiei bune a serviciilor de telecomunicaţii prin satelit şi a programelor guvernamentale, relatează AFP.

"Pentru moment, criza nu a avut efecte negative" asupra operatorilor de sateliţi de telecomunicaţie, a declarat Rachel Villain, director pe telecomunicaţii al cabinetului specializat Euroconsult.

Operatorii de satelit beneficiază de înmulţirea numărului de canale de televiziune, mai ales în regiunile emergente, precum şi de evoluţia tehnologică către televiziunea de înaltă definiţie (TVHD).

După trecerea la standardul TVHD, "un post de televiziune va avea nevoie de o capacitate de transfer de patru ori mai mare decât a unui post standard" pentru a putea emite, a precizat Deutsche Bank, într-un studiu consacrat sectorului.

În plus, operatorii de televiziune vor beneficia de alte avansuri tehnologice precum serviciile de internet prin satelit - singura opţiune pentru regiunile izolate - precum şi de reţelele guvernamentale sau ale companiilor.

Principalii patru operatori (SES din Luxemburg, Intelsat din SUA, Eutelsat din Franţa şi Telesat din Canada), ce controlează aproximativ două treimi din cifra de afaceri a sectorului pe plan mondial, afişează o tărie financiară considerabilă.

Ingorând criza, Eutelsat a majorat deja de două ori obiectivul privind cifra de afaceri pentru 2009.

"Sectorul aerospaţial rezistă bine la recesiune", existând deja 19 comenzi pentru sateliţi comerciali geostaţionari până în luna iunie (faţă de totalul de 26 pentru întreg anul 2008), a confirmat Denis Bensoussan, de la divizia aerospaţială a asiguratorului Hiscox, specializat pe sector, scrie AFP.

"Acest număr de comenzi se traduce într-o activitate susţinută în următorii doi sau trei ani", a adăugat acesta.

Aceasta este o veste bună pentru industria aerospaţială, reprezentată în Europa de către EADS Astrium şi grupul franco-italian Thales Alenia Space.

Programele guvernamentale - în domeniul securităţii, observării Terrei, comunicaţiilor prin satelit, navigaţiei - reprezintă proiecte pe termen lung şi nu sunt susceptibile conjuncturilor economice pe termen scurt.

Agenţiile militare şi civile "vor lansa un total de 770 de sateliţi în următorii zece ani, marcând o creştere de 55% faţă de deceniul precedent", afirmă Euroconsult.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb