CNVM vrea să aibă un cuvânt de spus la limita de variaţie a Bursei

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 iunie 2009

Gabriela Anghelache: Modificarea Codului BVB trebuia avizată şi de noi

Conducerea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) consideră că Bursa de Valori Bucureşti ar fi trebuit să îi solicite avizul pentru modificarea Codului bursier prin care limita maximă de variaţie a titlurilor tranzacţionate la BVB va fi extinsă la 40%.

"Din punctul nostru de vedere, Codul Bursei de Valori Bucureşti se aprobă de către CNVM şi, în mod normal, modificările la Cod ar trebui aprobate tot de Comisie", a declarat, vineri, Gabriela Anghelache, preşedintele CNVM, citată de NewsIn. Reprezentanţii Comisiei şi-au justificat poziţia prin impactul pe care modificarea limitei de variaţie ar putea să îl aibă asupra pieţei de la Sibiu.

"Am comunicat Bursei că este necesar ca CNVM să aprobe noua limită de variaţie pentru că măsura produce nişte efecte care vizează inclusiv piaţa instrumentelor financiare derivate, întrucât la o variaţie mare a preţului este nevoie de schimbarea marjelor", a mai spus doamna Anghelache.

Deşi neagă existenţa unui conflict între CNVM şi Bursă pe tema majorării limitei de variaţie, reprezentanţii arbitrului pieţei de capital exclud punerea în practică a modificării codului, înainte ca CNVM să îşi prezinte punctul de vedere.

"Nu cred că cei din conducerea Bursei vor implementa majorarea limitei de variaţie fără să aibă avizul Comisiei", a declarat, pentru ziarul Bursa, Claudia Sava, comisar CNVM. Domnia sa a precizat că, deocamdată, Comisia nu a primit de la Bursă nicio solicitare de avizare a schimbării propuse. Reprezentanţii BVB au decis să majoreze începând cu 15 iunie limita maximă de variaţie de la 15% la 40%, pentru acţiunile din componenţa indicelui BET. Ulterior, limita ar urma să fie extinsă la toate acţiunile tranzacţionate la BVB, potrivit unor surse din piaţă.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va amâna majorarea limitei de variaţie a preţului pentru cele mai lichide acţiuni, după ce Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a solicitat mai întâi adăugarea specificaţiilor necesare în Codul BVB, a anunţat vineri operatorul de piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb