DIRECTORUL ANAR:  "Aproximativ 357 de zone din România prezintă un risc semnificativ de inundaţii"

Andrei Stan
Miscellanea / 15 mai 2016

Aproximativ 357 de zone din ţara noastră cu risc semnificativ la inundaţii sunt contorizate la nivel naţional, iar pentru acestea au fost identificate şi prioritizate circa 2.600 de măsuri, care vor fi implementate de către toate autorităţile responsabile în managementul riscului la inundaţii în perioada 2016-2021, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), Nicolae Bărbieru.

Şeful ANAR a amintit, totodată, de unul dintre cele mai importante proiecte pe care România le derulează la ora actuală, respectiv protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre. Potrivit lui Bărbieru, s-a reuşit, până în acest moment, extinderea litoralului cu o suprafaţă de peste 33 de hectare, pe cele cinci sectoare de plajă incluse în proiect (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud şi Eforie Nord), în timp ce plajele sunt mai late cu mai bine de 100 de metri.

Preşedintele ANAR a precizat: "În perioada următoare ne-am propus implementarea măsurilor prevăzute în Planul de Management al Riscului la Inundaţii, pentru perioada 2016-2021, de către toate autorităţile responsabile în managementul riscului la inundaţii: ANAR, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, Ministerul Transporturilor, autorităţi locale, etc.

Totodată, au fost identificate şi prioritizate circa 2.590 de măsuri, la nivelul celor aproximativ 375 de zone cu risc semnificativ la inundaţii identificate la nivel naţional, dintre acestea circa 844 măsuri fiind nestructurale (reîmpăduriri, zone umede, renaturare maluri, poldere de mici dimensiuni, sisteme de monitorizare etc).

Urmărim, de asemenea, implementarea măsurilor stipulate la articolul 14 din Directiva 2007/60/CE privind evaluarea şi gestionarea riscului la inundaţii, respectiv revizuirea/actualizarea zonelor cu risc potenţial semnificativ la inundaţii (APSFR) raportate la Comisia Europeană la data de 22 martie 2012. Termenul de raportare stabilit este 22 martie 2018.

Apoi, revizuirea/actualizarea Hărţilor de Hazard şi de Risc la Inundaţii raportate la Comisia Europeană la data de 22 martie 2014. Termenul de raportare, în acest caz, este 22 martie 2020.

Totodată, vom revizui şi actualiza Planurile de Management al Riscului la Inundaţii, raportate la Comisia Europeană la data de 22 martie 2016. Aici avem termen de raportare 22 martie 2022".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb