Directorul BioNTech estimează că în 2022 ar putea fi nevoie de un vaccin îmbunătăţit împotriva Covid

J.P.
Internaţional / 3 octombrie 2021

Directorul BioNTech estimează că în 2022 ar putea fi nevoie de un vaccin îmbunătăţit împotriva Covid

Directorul general al companiei care a dezvoltat primul vaccin împotriva Covid-19 crede că este posibil ca la mijlocul anului următor să fie nevoie de un vaccin îmbunătăţit care să protejeze organismul împotriva mutaţiei virusului, conform Agerpres.

Într-un interviu pentru Financial Times, Ugur Sahin, CEO-ul firmei germane de biotehnologie BioNTech, a spus că în timp vor apărea mutaţii ale virusului care pot ocoli sistemul imunitar al organismului. "În acest an un vaccin diferit este complet inutil. Însă la mijlocul anului următor ar putea apărea o nouă situaţie", a prognozat Ugur Sahin.

Un parteneriat între BioNTech şi grupul farmaceutic american Pfizer a lansat pe piaţă primul vaccin împotriva Covid-19. Acesta a fost şi primul vaccin bazat pe tehnologia mRNA care a fost aprobat de autorităţile de reglementare precum şi cel mai bine vândut medicament la nivel mondial în acest an.

Potrivit lui Ugur Sahin, actualele variante ale Covid-19 care circulă în prezent, în special tulpina Delta, sunt mai contagioase dar nu sunt suficient de diferite pentru a submina eficacitatea actualelor vaccinuri. Însă în cele din urmă virusul va dezvolta mutaţii care pot ocoli sistemul imun oferit de vaccin astfel că va fi nevoie de o versiune concepută special pentru nouă tulpină, crede Ugur Sahin.

"Virusul nu va dispărea şi se va adapta. Nu avem niciun motiv să presupunem că următoarea generaţie a virusului va fi mai uşor de gestionat pentru sistemul imunitar decât actuala generaţie. Este vorba de o evoluţia continuă iar această evoluţie tocmai a început" a spus Ugur Sahin.

Directorul BioNTech a refuza să facă predicţii cu privire la preţul vaccinului BioNTech/Pfizer în viitor dar a spus că se aşteaptă ca lumea să aibă nevoie de vaccinul său şi în următorii ani.

Autorităţile americane au anunţat luna trecută că vor cumpăra alte 500 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer la un preţ special pe care le vor dona ţărilor cu venituri reduse.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva noului coronavirus, având o eficacitate de 95 la sută. Pe măsură ce cererea pentru vaccinul lor care utilizează tehnologia ARN mesager a crescut, Pfizer şi BioNTech şi-au majorat obiectivele de producţie, revizuindu-şi în paralel şi veniturile potenţiale. Sumele totale generate de vânzările de vaccinuri anti-Covid sunt împărţite între cei doi parteneri. BioNTech primeşte, de asemenea, o parte din veniturile generate de pe urma vânzărilor directe.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Normal! Prostilor-cobai li s-a pregatit "otrava din seringa" pt tot restul vietilor lor, deja scurtate!

    1. saracule cu duhul....

      Este pus aici să dezinformeze. Cu asta se ocupă.

      Sunteti doar 2 idioti utili si limbisti ai acestor modulatoare genetice, numite impropriu vaccinuri, si bulangii pe deasupra! Pe vremuri, cei cu vocatie de slugi participau la Cantarea Romaniei, astazi slugoii(asa cum sunteti si voi) participa la Cantarea Vaccinului!

      prostule .....

    s-au invatat cu banul !

    Doza finala.

    baiatu asta nu prea mai vede decit bani

    oricum, injectia lui are diametru de 5.67 mm, tocmai a fabricat-o un neica nimeni care nu vrea sa se vaccineze 

    Nea make vreau sa contest articolul si sa fie retras datorita informatiei false privind eficacitatea de 95% a vaccinului.

    Prin numarul din ce in ce mai mare de dublu vaccinati morti ce nu sint comunicati de autoritati are loc manipularea grosolana a datelor.

    Ziua scuzelor de la acest profitor de nimic va veni ,,,,, 

    Surpriza din Anglia. Pe 30 sep incep sa apara. London Times scrie:

     

    "Mystery rise in heart attacks fr om blocked arteries" 

    Adica o crestere surprinzatoare a atacurilor de cord din cauza arterelor blocate de cheaguri. 

     

    Health experts have been left baffled by a big rise in a common and potentially fatal type of heart attack in the west of Scotland. 

    During the summer there was a 25 per cent rise in the number of people rushed to the Golden Jubilee National Hospital in Clydebank with partially blocked arteries cutting blood supply to the heart. 

     

    Atacurile de cord au crescut cu 25% iar spitalul din vestul Scotiei a fost complesit de cazuri. 

     

    Typically the centre, which is the largest of its kind in the UK and treats people fr om five health board areas, receives 240 patients a month suffering with this form of heart attack, but this rose to more than 300 over May, June and July of this year. Doctors have searched for a pattern among patients to determine if less access to health checks in the pandemic or a history of Covid-19 infection may explain it but have found no obvious trend. 

     

    Cazurile au crescut de la 240 de pacienti pe luna la 300 in lunile de vara. Expertii nu au gasit nicio explicatie pana acum. 

     

    Emergency departments around Scotland have reported a surge in seriously ill patients who require a hospital bed this summer. Shortages of hospital capacity have led to long delays in A&E as well as ambulances queueing at hospital doors. 

     

    Departamentele de primiri urgente din Scotia au raportat o crestere importanta a pacientilor bolnavi care au avut nevoie de spitalizare iar paturile s-au epuizat rapid, lucru care a dus la intarzieri mari in internari PRECUM SI COZI DE AMBULANTE la usile spitalelor. 

     

     

    IA TE UITAAAAA.... INCEP EFECTELE SECUNDARE pe termen mediu sa apara. Bine ati venit .... acum incepe propaganda si intoxicarea, fumigena, ascunderea sub pres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb