DIRECTORUL CELUI MAI MARE ADMINISTRATOR DE FONDURI DIN LUME: "Chiar dacă SUA se află în recesiune, probabil că aceasta va fi uşoară"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 22 iulie 2022

Larry Fink, directorul general al BlackRock

Larry Fink, directorul general al BlackRock

"Investitorii pe termen lung nu trebuie să intre în panică din cauza inflaţiei", spune Larry Fink, CEO, BlackRock

Este posibil ca Statele Unite să fie deja în recesiune - dar chiar dacă este aşa, recesiunea ar trebui să fie destul de uşoară, iar investitorii pe termen lung nu trebuie să intre în panică din cauza inflaţiei, spune Larry Fink, directorul general al BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, conform Business Insider.

Fink este de părere că, pentru investitorii pe termen lung, "cu siguranţă afacerile merg ca de obicei", chiar dacă inflaţia a depăşit 9%, atingând maximul ultimilor 41 de ani, iar mai mulţi indicatori economici sugerează că economia încetineşte.

"Ca să fim clari. Avem o inflaţie cu adevărat ridicată. O mare parte din aceasta este generată de politică", a declarat Fink la CNBC, preluat de sursa menţionată.

În Statele Unite, inflaţia a pătruns în toate colţurile economiei, pe măsură ce preţurile multor game de bunuri, de la benzină la maşini uzate şi alimente, au crescut. Dar Fink crede că asta a apărut din cauza problemelor de aprovizionare, mai degrabă decât din zona cererii.

"Oamenii nu înţeleg că de fapt cererea a rămas aproape neschimbată faţă de cea din anul 2019", a spus directorul BlackRock.

Practic, blocajele din lanţurile de aprovizionare apărute după revenirea puternică a activităţii economice începând cu a doua parte a anului 2020, au redus disponibilitatea unor materii prime şi componente cheie, cum ar fi semiconductoarele. Ulterior, această situaţie a fost amplificată de războiul început de Rusia în Ucraina, care a perturbat fluxurile comerciale şi a alimentat şi mai mult creşterea preţurilor mărfurilor, conform Business Insider.

Pentru domolirea inflaţiei băncile centrale, inclusiv Rezerva Federală din SUA, ridică ratele dobânzii de politică monetară, dar în multe cazuri situaţia este delicată deoarece o creştere prea agresivă riscă să lovească în economie. Astfel, din cauza temerilor de recesiune, investitorii renunţă la orice activ riscant, ceea ce a dus piaţa acţiunilor din Statele Unite în teritoriul "bear".

Dar Fink, a cărei companie gestionează active de 10 trilioane de dolari, crede că o astfel de temere este nefondată.

"Metoda (n.r. de luptă împotriva inflaţiei) Rezervei Federale este prin înăsprire (n.r. a politicii monetare) şi astfel limitează cererea. Există riscul unei recesiuni? Sigur că există. Dar chiar dacă suntem într-una, va fi destul de uşoară", a spus el. "Cine nu poate să doarmă noaptea să vândă. Dar realitatea este că această inflaţie va fi remediată în timp. Vedem deja că preţurile mărfurilor scad de la maxime", a spus CEO-ul BlackRock.

În 2022, preţul petrolului a urcat la recorduri multianuale de peste 100 de dolari pe baril, dar acum se tranzacţionează sub acest nivel. Mărfuri, precum cuprul şi cheresteaua, care au crescut în 2021, au o scădere de circa 20% şi 40% de la începutul anului, pe fondul creşterii temerilor privind încetinirea economică, conform Business Insider.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. recesiune ca recesiune... nu a intrat inca in Depresia economica... care incepe prin 2026

    s c cret  

    Ce vrea să ne spună domnul Larry Fink, CEO BlackRock, este cam așa: "Băieți, e recesiune. Noi ne-am pregătit de ce e mai rău, dar sperăm să fie bine".

    Mă rog, mai zice el câte ceva pe-acolo, dar eu nu înțeleg ebraica. Cert este că zice de SUA, noi p'aci prin România stăm liniștiți :))

    E Vineri 

    1. As fi curios ce zice Waren Buffet.

      Berkshire Hathaway de ceva ani nu a mai cumparat mare lucru, considerand piata puternic supraevaluata. Astia stau pe zeci sau sute de miliarde cash. Cred ca isi freaca deja mainele si asteapta ca haita de lupi sa se arunce asupra prazii. Adica pietei. 

    Pentru Fink sigur recesiunea va fi ușoară. La banii lui ... foarte ușoară.

    Nu același lucru l-aș putea spune pt 50% din americani care câștigă 2600 USD/lună net. Mai ales în condițiile în care prețul la energie s-a dublat, la mâncare a crescut cu 30%, servicii medicale 20%, șamd. 

    Asta i globalizarea dorita de peste 30 ani.

    Sufli n pupa si se va (re)simti ca o unda peste tot. Ptr ca totul a devenit SPECULĂ !!! 

    Ce față de hienă infometată are...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb