ZIARUL BURSA

22 iulie 2022
Ediţia din 19.10.2024
Seceta - combătută doar prin irigarea culturilor

TREI MINIŞTRI AI AGRICULTURII, ACEEAŞI OPINIE: Seceta - combătută doar prin irigarea culturilor

George MarinescuPolitică / 22 iulie 2022

819.574 hectare contractate pentru irigare până la 19 iulie 2022, dintr-un potenţial de peste 1,3 milioane hectare Pierderi estimate de recoltă, la nivel naţional, de 30% la porumb şi 25% la floarea soarelui, din cauza secetei pedologice 

Asigurarea securităţii alimentare a ţării noastre trebuie să reprezinte prioritatea oricărei guvernări, iar în acest context realizarea unui sistem de irigaţii care să acopere mare parte din suprafeţele cultivate trebuie să fie primul punt pe agenda factorilor decizionali de la Bucureşti. Situaţia actuală, în care combinaţia dintre seceta pedologică şi seceta atmosferică a compromis majoritatea culturilor agricole de toamnă (fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabără ne-a spus că, potrivit estimărilor, în acest an vom avea doar 50% din producţia de porumb înregistrată anul trecut) arată încă o dată că realizarea unor sisteme de irigaţii trebuie finanţată urgent, pentru a reduce efectele schimbărilor climatice cu care ne confruntăm.

BCE a crescut dobânzile cu 50 de puncte de bază

PRIMA MAJORARE DIN ULTIMII 11 ANI BCE a crescut dobânzile cu 50 de puncte de bază

M.G.Bănci-Asigurări / 22 iulie 2022

BCE introduce un nou instrument de achiziţie de active Italia nu îndeplineşte, la prima vedere, unul dintre criterii Experiment total: BCE majorează dobânzile, dar va continua să facă relaxare cantitativă (QE) prin noul instrument în ideea de a menţine jos dobânzile, chiar dacă s-a angajat să înceapă restricţionarea cantitativă (QT) 

Banca Centrală Europeană (BCE) a majorat, ieri, ratele dobânzilor de politică monetară pentru prima dată în ultimii unsprezece ani, în încercarea de a reduce inflaţia record din zona euro.

BCE, banca centrală pentru cele 19 ţări ce folosesc moneda euro, a urcat ratele de referinţă cu 50 de puncte de bază, ducând rata facilităţii de depozit la 0%. De asemenea, rata de refinanţare şi cea a împrumuturilor marginale vor creşte cu 50 de puncte de bază, la 0,5% şi respectiv 0,75%.

ROBOR creşte în salturi şi atinge un nivel record pentru ultimii 12 ani

ROBOR creşte în salturi şi atinge un nivel record pentru ultimii 12 ani

M.G.Bănci-Asigurări / 22 iulie 2022

Dobânzile pentru depozitele la termen în lei au crescut şi ele la niveluri atractive Dolarul, liderul depozitelor la termen în valută: dobânda pe scadenţa 12 luni este la 2,35% Adrian Codirlaşu, vicepreşedintele CFA România: "Un portofoliu diversificat pe dolari, euro şi lei ar fi produs un mic câştig, având în vedere aprecierea dolarului din ultimele luni" 

Dobânzile din piaţa monetară continuă să crească în ritm accelerat, indicele ROBOR la 3 luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a crescut ieri la 7,21% de la 7,18% în ziua de miercuri.

Datoria în marjă din pieţele americane s-a prăbuşit, în iunie

Datoria în marjă din pieţele americane s-a prăbuşit, în iunie

MIHAI GONGOROIMacroeconomie / 22 iulie 2022

Datoria în marjă din pieţele americane, sumele împrumutate de investitori de la brokeri pentru a specula pe pieţele financiare, a ajuns în acest an un element care accentuează dinamica negativă a pieţelor bursiere şi în acelaşi timp un element care oferă indicii despre cât de adâncă ar putea fi, în final, piaţa "bear" din ultimele luni şi din trimestrele următoare.

Larry Fink, directorul general al BlackRock

DIRECTORUL CELUI MAI MARE ADMINISTRATOR DE FONDURI DIN LUME: "Chiar dacă SUA se află în recesiune, probabil că aceasta va fi uşoară"

ANDREI IACOMIMacroeconomie / 22 iulie 2022

"Investitorii pe termen lung nu trebuie să intre în panică din cauza inflaţiei", spune Larry Fink, CEO, BlackRock 

Este posibil ca Statele Unite să fie deja în recesiune - dar chiar dacă este aşa, recesiunea ar trebui să fie destul de uşoară, iar investitorii pe termen lung nu trebuie să intre în panică din cauza inflaţiei, spune Larry Fink, directorul general al BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, conform Business Insider.

Alina Bîrsan, fondator AB Language Solutions

"Traducătorul de ieri s-a transformat într-un «post-editor» al traducerilor automatizate"

A consemnat Mihai GongoroiCompanii / 22 iulie 2022

(Interviu cu Alina Bîrsan, fondator AB Language Solutions) 

"Traducerea corectă înseamnă înţelegerea atentă a limbii şi a culturii" "Pandemia ne-a «mutat» online, iar e-commerce-ul a intrat definitiv în viaţa noastră"

Reporter: Cât de importantă este traducerea pentru o firmă cu planuri de extindere şi cum s-au schimbat serviciile de traducere în ultimii ani?

One United prelungeşte perioada de exercitare a drepturilor de preferinţă pentru majorarea capitalului

One United prelungeşte perioada de exercitare a drepturilor de preferinţă pentru majorarea capitalului

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 22 iulie 2022

Prin operaţiunea de piaţă, compania speră să strângă aproape 470 milioane de lei  

One United Properties (ONE) a prelungit cu o zi perioada de exercitare a drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital pe care o derulează dezvoltatorul imobiliar, conform unui raport de ieri al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Prebet va derula o ofertă publică pentru 8% din companie

ÎNTRE 27 IULIE ŞI 9 AUGUST Prebet va derula o ofertă publică pentru 8% din companie

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 22 iulie 2022

Titlurile achiziţionate urmează să fie anulate pentru reducerea capitalului companiei  

Prebet Aiud (PREB) va derula, între 27 iulie şi 9 august, o ofertă publică prin care vrea să-şi răscumpere 3,64 milioane de acţiuni, echivalentul a 8% din capital, după cum reiese din raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 22 August 2022

MACRO NEWSLETTER 22 August 2022

Macroeconomie / 22 iulie 2022

Preţurile producătorilor industriali din Polonia şi-au accelerat creşterea anuală şi în iunie 2022, până la 25,6%, de la 24,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,6%, după un avans de 1,4% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo