One United prelungeşte perioada de exercitare a drepturilor de preferinţă pentru majorarea capitalului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iulie 2022

One United prelungeşte perioada de exercitare a drepturilor de preferinţă pentru majorarea capitalului

Prin operaţiunea de piaţă, compania speră să strângă aproape 470 milioane de lei

One United Properties (ONE) a prelungit cu o zi perioada de exercitare a drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital pe care o derulează dezvoltatorul imobiliar, conform unui raport de ieri al companiei publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, perioada de exercitare a drepturilor de preferinţă ce a început în data de 27 iunie se va încheia în 27 iulie, faţă de 26 iulie, cât se stabilise iniţial. "În consecinţă, ultima zi de derulare a ofertei este ziua de 27 iulie 2022", se menţionează în raport.

Oferta presupune emisiunea, în două etape, a până la 330 de milioane de acţiuni, la un preţ maxim de 1,42 de lei/titlu. Pentru subscrierea unei acţiuni noi sunt necesare 7,8 drepturi de preferinţă. Acţiunile nesubscrise în prima etapă vor fi oferite printr-un plasament privat în data de 29 iunie, conform informaţiilor din prospect.

"Preţul final de emisiune pentru o acţiune nouă subscrisă în timpul primei etape va fi anunţat la momentul finalizării Etapei 2, Plasamentul Privat. În cazul în care Preţul Final de Subscriere din Etapa 1 va fi stabilit ca fiind mai mic decât Preţul Maxim de Subscriere, atunci Compania va returna investitorilor diferenţa dintre preţul maxim şi preţul final", se arată în documentele One United Properties.

Compania mai menţionează: "Prin vânzarea acţiunilor noi în conformitate cu oferta se preconizează că emitentul va încasa, în total, o valoare netă de aproximativ 468,62 milioane de lei (presupunând că toate acţiunile noi sunt subscrise). Veniturile obţinute vor fi folosite pentru finanţarea activităţii curente a Grupului şi a proiectelor acestuia în derulare şi/sau proiecte noi de dezvoltare imobiliară".

Recent, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat PUZ-ul şi autorizaţia pentru blocurile One Modrogan din curtea sediului PNL, construite de One United Properties, conform Economica.net. În aceste condiţii, compania a amendat prospectul operaţiunii de majorare de capital, menţionând că lucrările la One Modrogan sunt în prezent suspendate.

"Investitorii care au acceptat deja să achiziţioneze sau să subscrie Acţiunile Noi înaintea publicării Amendamentului au dreptul să îşi retragă acceptul în perioada 21 iulie 2022 - 25 iulie 2022, în termenii şi condiţiile prevăzute în Amendament şi în Prospect", se mai arată în raportul companiei de ieri de la BVB.

Pentru primele trei luni ale acestui an, One United Properties a raportat venituri consolidate de 348,7 milioane de lei, cu 82% peste cele din primul trimestru al anului, în timp ce profitul net a crescut cu 320%, până la 166,4 milioane de lei.

Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu deţin indirect, fiecare, câte 29,7% din companie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ceva e putred in.....one

    La venituri de 349 mil sa ai 166 profit ceva nu se leaga 

    Sunt curios daca fondatorii vor subscrie noile actiuni

    Sau vor gasi niste gusteri sa i incarce 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb