Directorul general al Transelectrica acuzat că şi-ar fi falsificat CV-ul şi diploma de absolvire

M.G
Ziarul BURSA #Companii / 19 septembrie 2019

Directorul general al Transelectrica acuzat că şi-ar fi falsificat CV-ul şi diploma de absolvire

Mircea Coşea, preşedinte CS Transelectrica: "Marius-Dănuţ Caraşol se jură pe tot ce se poate jura că totul este în regulă"

Transelectrica: "Consiliul de Supraveghere analizează cu maximă seriozitate şi responsabilitate această problemă"

Universitatea Politehnica din Bucureşti: "Persoana menţionată în solicitarea transmisă (Marius-Dănuţ Caraşol) a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile"

Marius-Dănuţ Caraşol, directorul general al Transelectrica (TEL), operatorul sistemului energetic naţional (SEN), şi-ar fi falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, în condiţiile în care Universitatea Politehnica din Bucureşti a răspuns, la o solicitare Edupedu.ro, că acesta nu şi-a finalizat studiile.

"Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile", se arată în răspunsul oficial al UPB.

Contactat şi întrebat de Edupedu.ro dacă a absolvit Politehnica din Bucureşti, aşa cum scrie în CV-ul domniei sale, Marius-Dănuţ Caraşol a răspuns, iniţial: "Eu sunt într-o şedinţă la Sibiu, luaţi legătura cu colegii mei".

Marius-Dănuţ Caraşol, preşedintele interimar al directoratului Transelectrica, scrie atât în CV-ul oficial, cât şi în biografia publicată pe site-ul operatorului sistemului energetic naţional, că "este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti". În CV apare că că şi-ar fi făcut studiile la UPB în perioada 1999 - 2005 şi că ar fi inginer diplomat.

În acest context, Transelectrica ne-a transmis că în vederea clarificării acestei situaţii, Consiliul de Supraveghere al companiei i-a solicitat deja lui Marius-Dănuţ Caraşol toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica Bucureşti pentru validarea autenticităţii acestora.

De altfel, Mircea Coşea, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, a precizat pentru Digi24 că, în urma acestor informaţii, i-a cerut lui Caraşol explicaţii şi că acesta i-a prezentat documente, inclusiv diploma, care, potrivit domnului Coşea, par în regulă.

"Se jură pe tot ce se poate jura că totul este în regulă", spune Coşea, precizând că Marius Caraşol a efectuat cursuri la seral, lucru înscris pe diploma acestuia. Coşea a mai spus că i-a recomandat acestuia să se adreseze Universităţii Politehnica pentru a rezolva problema, precizând că şi ministerul Economiei, ca acţionar principal al Transelectrica, se va adresa universităţii pentru verificări.

Compania ne-a mai transmis: "În măsura în care autorităţile abilitate să autentifice documentele de studii ale domnului Marius-Dănuţ Caraşol se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale şi statutare.

Consiliul de Supraveghere al companiei analizează cu maximă seriozitate şi responsabilitate această problemă, având în vedere că Transelectrica este o societate strategică la nivel naţional şi o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Surse politice ar fi declarat pentru Edupedu.ro că diploma de absolvire a UPB a CEO-ului TEL este una falsă, iar Edupedu.ro a solicitat oficial Universităţii Politehnica din Bucureşti să comunice dacă acesta a absolvit cursurile universităţii.

Ministerul Economiei şi Consiliul de Supraveghere al companiei i-ar fi solicitat clarificări lui Caraşol încă de luni, când au apărut primele sesizări pe platforma Facebook despre diploma sa de inginer.

Marius-Dănuţ Caraşol a fost numit în fruntea directoratului TEL în 21 decembrie 2018, iar în luna iunie a acestui an i-a fost acordat un nou mandat interimar, pe o durată de şase luni. El lucrează în Transelectrica din mai 2018, având până în decembrie funcţia de director la Sucursala de Transport Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Se poate cere din arhiva și la diploma exista cotorul care rămâne la universitate. Cel mai simplu pot fi întrebați colegii de grupa ce personaj era domnul director. Una din cele mai bune facultăți, Teoria Bazelor Electrotehnicii cu profesorul Bala un regal de competenta și măiestrie. Unul din absolventi, Liviu Nistoran, este un exemplu frumos.

    Avem un exemplu clasic: director politic.

    De ce nu-i da Viorica o diploma de absolvire "de Caracal" ? Acolo se fac cele mai bune studii, in laboratorul PSD..... 

    ... despre cum opereaza contrasel ectia in PSD. Daca n-ai facut o facultate deloc, sau ai facut-o-n sapte ani, sau la pachet cu familia, ca era la oferta, trei diplome la pret de doua, sau ai bifat macar cateva repetentii sau ai misteriosi ani lipsa in CV, sau ti-ai tras un doctorat la Balti, sau ai macar o condamnare-doua.. ai, atunci, da, esti suficient de pregatit ca sa devii lider PSD.

    Altfel - si mai ales daca ai ceva studii prin strainatatea decadenta (alea la Moscova sunt OK, totusi) - esti suspect, in cel mai bun caz marginalizat, blocat la mantinela sau dat afara din partid. Chiar - Birchall mai e pe-acolo, sau au epurat-o? 

    1. Or s-o iepureze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb