Directorul OMV Petrom a avut un salariu brut de 414 mii de euro, anul trecut

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 26 martie 2022

Christina Verchere, Director General Executiv al OMV Petrom

Christina Verchere, Director General Executiv al OMV Petrom

Remuneraţie totală de 1,49 milioane de euro, ce include bonusul anual şi acţiuni ca parte a unui plan de stimulare pe termen lung

Christina Verchere, Director General Executiv al OMV Petrom, a avut anul trecut o remuneraţie brută totală de 1,49 milioane de euro, din care 28% reprezintă salariul de bază, restul fiind remuneraţie variabilă, conform unui raport publicat pe site-ul companiei.

Potrivit documentului, salariul de bază al directorului OMV Petrom pentru 2021 a fost de 414 mii de euro, echivalentul unei remuneraţii brute lunare de 34.500 de euro. Suma de 589 de mii de euro este bonusul anual, iar 488 de mii de euro reprezintă tranşa planului de stimulare pe termen lung (LTIP) ce include alocarea de acţiuni în funcţie de performanţă, pentru perioada 2019 - 2021.

"Planul de stimulare pe termen lung (LTIP) reprezintă un instrument de remunerare pe termen lung a membrilor Directoratului, care promovează crearea de valoare pe termen mediu şi lung pentru Societate. Acesta este structurat sub forma unui Plan de distribuţie de acţiuni în funcţie de performanţa LTIP, fiind conceput ca un sistem de stimulente la nivelul Grupului OMV", se arată în raport.

Alina Popa, directorul financiar al companiei, a avut un salariu de bază brut de 264 mii de euro, în timp ce componenta variabilă a remuneraţiei a fost de 324 de mii de euro, din care 144 mii de euro reprezintă bonusul anual, iar 180 de mii de euro este tranşa planului de stimulare pe termen lung.

"În plus faţă de componentele remunerării indicate mai sus, membrii Directoratului primesc beneficii în natură, inclusiv maşină de serviciu şi asigurare pentru accidente. Pentru angajaţi străini, au fost convenite indemnizaţii suplimentare (de ex. cazare). Pentru anul financiar 2021, au fost plătite următoarele beneficii în natură: Christina Verchere - 581 euro; Alina Popa - 363 euro; Radu Căprău - 363 euro; Franck Albert Neel - 366 euro; Christopher Veit - 348 euro. Membrii Directoratului angajaţi din străinătate primesc o compensaţie pentru planurile de pensie anterioare, în sumele următoare: Christina Verchere: - 248.500 euro; Frank Albert Neel - 120.000 euro; şi Christopher Veit - 193.843 euro", se mai arată în raportul OMV Petrom.

Austriecii de la OMV deţin 51% din Petrom, în timp ce Statul Român, prin Ministerul Energiei, are 20,6% din producătorul de petrol şi gaze, ce are o capitalizare bursieră de 26,5 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. eu zic ca ea chiar isi merita salariul

    1. Si anuime cele 13 miliarde ROn( aprox 3 MILIARDE EUR, care pana la Adunara Generala a Petrom din 2013 erau trecute la pierderi, in loc sa fie Capital Al societatii. Doar gestul temerar comandantului DIN 21 iunie 2011, a facut ca cele 10 procente din Petrom sa nu fie cumparate de OMV la OFERTA. Deci presedintele VA aduce, ne aduce noua 3 MILIARDE de EUR la valoarea Petrom si noi, ca niste imbecili il Dam afara DIN Casa. Cine e jigodia in acesta ecuatie? Un om care tine cu ai lui sau o duduie care de un cincinal are nevoie de xanax sa se calmeze cand trebuie sa fie de acord sa dea redevente mai mari la stat....

    Iar eu zic că EA merită un impozit pe venit de 90%.

    1. Generos!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb