Directorul Spitalului Floreasca a fost demis de Ministrul Sănătăţii

Diana Popescu
Miscellanea / 21 aprilie 2016

Directorul Spitalului Floreasca, Nicuşor Louchi, a fost demis, în această dimineaţă, de către Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, pe motiv că Secţia de Arşi din cadrul Spitalului nu este nici acum funcţională.

Cadariu a făcut o vizită, în această dimineaţă, la Spitalul Floreasca pentru a vedea cum arată secţia pentru arşi, după ce ieri a avut loc o conferinţă de presă în care s-a anunţat inaugurarea acestui bloc nou şi care ar trebui să trateze arşii grav din România, iar acesta nu a găsit niciun cadru medical, în plus, unitatea era în continuare închisă, potrivit unor surse din presă.

"Secţia nu e complet operaţională. Am avut destulă răbdare trei luni de zile", a declarat Achimaş-Cadariu cu privire la Secţia de Arşi din cadrul Spitalului Floreasca.

"Am venit să verific personal ceea ce se anunţase ieri. Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne fereşte se întâmplă o nenorocire în Bucureşti sau în ţară, acest bloc nu funcţionează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureştenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmaţii care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici şi nu cred că acesta este scopul de a anunţa triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiţii pe care românii le fac din banii lor bani faţă de care suntem responsabili. Barocamera nu funcţionează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituţiei", a spus ministrul.

Ministrul a mai anunţat că va lua şi alte măsuri, adăugând că este "revoltător" ca o astfel de unitate să nu fie deschisă nici acum, în contextul tragediei din Colectiv.

"Din acest moment, domnul director medical Păun preia conducerea. Îmi va transmite în cel mai scurt timp când va fi funcţional acest bloc în totalitate. Ministerul Sănătăţii a făcut mari eforturi în ultima vreme prin prisma personalului, fiindcă asta a fost principala problemă - lipsa personalului, asta s-a spus. În paralel, era, sigur, problema unor aparate. Prin programul de la Bancă Mondială am reuşit să trimitem oameni la specializare în Franţa", a completat demnitarul.

În ceea ce priveşte situaţia din această dimineaţă, acesta a spus că a primit explicaţii "abracadabrante".

"Am constatat că nici dintre cei care ar fi trebuit să fie astăzi la serviciu, sub un pretext stupid cred, nu sunt. Mi se pare absolut inadmisibil. Cred că avem o responsabilitate faţă de concetăţenii noştri, cred că afirmaţiile neadevărate trebuie urgent retractate. În cel mai scurt timp această mare investiţia să poată să fie funcţională", a declarat ministrul, potrivit sursei citate.

Realizarea unităţii a fost demarată în anul 2000, cu fonduri de la Primăria Sectorului 1, fiind finalizată în 2008.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ar fi trebuit sa fie o virgula in titlu? zic si eu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb