DISCUŢII PE TEMA NOULUI PROIECT DE COD FISCAL Reprezentanţii sectorului IMM cer ca impozitul forfetar să se aplice pentru companiile multinaţionale

C.D.
Macroeconomie / 10 aprilie 2010

Reprezentanţii sectorului IMM cer ca impozitul forfetar să se aplice pentru companiile multinaţionale

Reprezentanţii sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijloci (IMM) au solicitat Ministerului de Finanţe ca impozitul forfetar să se aplice, cu prioritate, în sectoarele în care activează companiile multinaţionale şi marile întreprinderi cu grad mic de rentabilitate din industria petrolului, a tutunului şi a alcoolului, precum şi în domeniul jocurilor de noroc.

Aceştia au menţionat că sunt mulţumiţi de modul cum decurg discuţiile cu Ministerul de Finanţe pentru elaborarea noului Cod Fiscal, însă, au cerut o serie de explicaţii cu privire la domeniile în care se va aplica impozitul forfetar şi în ceea ce priveşte impactul impozitului asupra sectorului IMM şi a mediului de afaceri per ansamblu. Reprezentanţii sectorului IMM au făcut şi o serie de recomandări în acest sens.

Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a declarat, ieri, că din cele două propuneri formulate de către reprezentanţii Ministerului de Finanţe, (n.r. în timpul dezbaterilor pe noul proiect de Cod fiscal) privind plafonul maxim stabilit pentru aplicabilitatea impozitului forfetar - de 35.000 euro, respectiv de 100.000 euro - membrii Consiliului consideră mai adecvat plafonul de 35.000 euro.

Ovidiu Nicolescu a mai precizat că membrii CNIPMMR au cerut ca, în cazul instituirii impozitului forfetar, să fie explicitate formulele de calcul pentru toate codurile CAEN pentru care se va aplica impozitul, iar cuantumul acestui impozit să nu depăşească în niciun caz impozitul pe profit de 16%, astfel încât să fie menţinută cota unică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb