Disponibilizaţii de la "Cuprom" Zalău nu şi-au primit plăţile compensatorii

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 3 februarie 2010

Deşi au fost disponibilizaţi din luna decembrie a anului trecut, cei 80 de foşti angajaţi ai producătorului de sârmă de cupru "Cuprom" din Zalău, nu şi-au primit până în prezent plăţile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă. "Plata salariilor compensatorii nu se poate face acum pentru că nu există fonduri. Oricum, ei sunt preferaţi de lege în ceea ce priveşte plata datoriilor", a precizat, ieri, Geanina Oancea, din cadrul BDO Business Restructuring SPRL, companie ce este administratorul judiciar provizoriu al "Cuprom". Conform sursei citate de Agerpres, nu se poate preciza o dată la care se vor face plăţile compensatorii, din cauza mai multor probleme de procedură ce trebuie soluţionate.

"Mai întâi, trebuie stabilită masa credală. Deocamdată, există un tabel provizoriu al creditorilor şi mai multe contestaţii la acest tabel, ce trebuie soluţionate de judecătorul sindic. Mai apoi, trebuie întocmit un plan de reorganizare, pentru a se vedea direcţia în care va merge Cuprom. Tot judecătorul sindic trebuie să hotărască cine va fi administratorul judiciar definitiv, pentru că noi am fost numiţi numai provizoriu", explică reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL.

Problema plăţilor compensatorii nu a fost rezolvată nici la cei circa 200 de angajaţi ai "Cuprom" disponibilizaţi la începutul anul trecut, odată cu închiderea fabricii din Baia Mare a producătorului român de cupru.

La "Cuprom" Zalău, unde mai lucrează circa 170 de persoane, funcţionează, în prezent, doar secţia de trefilare, cele de laminare şi de emailare fiind închise. Pentru ultima dintre ele există însă premise de a fi redeschisă, ea fiind recent modernizată cu utilaje performante, unele dintre ele montate chiar în urmă cu numai o jumătate de an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb