Dispoziţiile ordonanţei pe baza cărora au fost demişi directorii unor spitale, declarate neconstituţionale

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 9 februarie 2006

Avocatul Ministerului Sănătăţii spune că directorii demişi de la spitale nu vor fi repuşi în funcţii

Curtea Constituţională a constatat, ieri, că dispoziţiile alin. (5) al art. 20 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 154/2005, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2005, sînt neconstituţionale. Pe baza acestei reglementări minis-trul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a schimbat, la mijlocul lunii decembrie 2005, conducerile unor unităţi medicale, printre care Spitalul Universitar şi Elias din Capitală, al căror director era senatorul PSD Sorin Oprescu. Sesizarea a fost înaintată Curţii pe 21 decembrie 2005, de 38 de senatori care au criticat dispoziţiile alin. (5).

"Este o dovadă a faptului că instituţiile statului de drept funcţionează, o dovadă că avem la Ministerul Sănătăţii un iresponsabil care a tras, printr-un act iresponsabil şi Guvernul" a declarat senatorul PSD, Antonie Iorgovan.

Potrivit senatorului PSD, urmarea firească a deciziei Curţii Constituţionale este că actele emise de Eugen Nicolăescu sînt lovite de nulitate, iar ministrul sănătăţii ar trebui automat să-i repună în funcţie pe toţi directorii de spitale demişi.

La rîndul său, avocatul Gheorghe Piperea, reprezentantul Ministerului Sănătăţii, ne-a declarat ieri că decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea dispoziţiilor alin. (5) al art. 20 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 154/2005, nu înseamnă că directorii de spitale care au fost demişi vor fi, automat, repuşi în funcţii. Domnia sa a precizat că temeiul legal, pe baza căruia au fost demişi directorii de spitale, se menţine, iar procesele aflate pe rolul instanţelor vor continua. Reprezentantul ministerului a arătat că demiterea directorilor unor spitale nu s-a făcut doar pe baza Ordonanţei de urgenţă nr. 154/2005, ci şi pe Legea spitalelor nr. 270/ 2003, care este în vigoare şi nu a fost atacată la Curtea Constituţională. "Temeiul de drept al acestor ordine de demitere nu este numai Ordonanţa 154, ci şi Legea spitalelor nr. 270/2003 care spune în două texte, negru pe alb, că directorii spitalelor răspund în faţa Ministerului Sănătăţii şi prima, şi cea mai importantă, modalitate de răspundere, de responsabilizare, este revocarea din funcţie".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb