Dispute între sindicatele de la combinatul Arcelor Mittal Galaţi

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 martie 2007

Preşedintele sindicatului Solidaritatea din combinatul Arcelor Mittal Galaţi, Gheorghe Tiber, îi îndeamnă pe siderurgiştii să nu participe la mitingul de miercuri, organizat de o altă organizaţie sindicală ce activează pe platformă - FSS-Metarom, transmite NewsIn. Liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber, a lansat, ieri, un atac dur la adresa conducerii filialei locale a federaţiei sindicale FSS-Metarom, spunând că structura de la Galaţi nu are dreptul să participe la negocierea contractului colectiv de muncă al combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galaţi. În plus, Tiber i-a acuzat pe liderii filialei de faptul că servesc intereselor patronatului şi i-a numit "expiraţi şi reşapaţi". "Marele miting de protest nu este organizat de FSS-Metarom, ci de către unii lideri expiraţi, reşapaţi şi îngroziţi de faptul că le tot fuge pământul de sub picioare şi li se clatină vertiginos scaunele date de administraţie, având în vedere că în ultimii trei ani li s-au tot scos măştile de vajnici reprezentanţi ai siderurgiştilor, măşti sub care şi-au ascuns incompetenţele şi colaboraţionismul cu interesele patronului. (...) Siderurgişti, nu mergeţi la acest pseudo-miting, ce se vrea organizat de o structură - FSS-Metarom Galaţi - care nu are nici măcar personalitate juridică, darămite reprezentativitate. (...) FSS-Metarom participă ilegal la negocieri pentru că aşa vrea Direcţia de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie şi conducerea Arcelor Mittal Galaţi, care are nevoie de ei pentru a tempera cererile noastre legitime. FSS-Metarom nu poate organiza o grevă nici dacă ar vrea, pentru că ea însăşi nu este reprezentativă din punct de vedere legal. În dorinţa lor, participarea voastră la miting are scopul de a arăta acestei ocnduceri că încă mai pot manipula masele de siderurgişti în interesul administraţiei şi al FSS-Metarom", se arată în comunicatul remis, luni, de preşedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Acesta nu este primul atac al liderului Solidaritatea şi al organizaţiei pe care acesta o conduce la adresa federaţiei sindicale FSS-Metarom, pe care a acuzat-o în dese rânduri, în ultimii trei ani, de colaboraţionism cu patronatul din combinatul gălăţean. Conducerea Direcţiei Judeţene de Muncă a fost şi ea ţinta unor critici lansate de Gheorghe Tiber încă de la precedentele runde de negocieri asupra anexelor salariale, când sindictului Solidaritatea nu i s-a permis intrarea la negocieri.Mitingul la care Tiber face acum referire este organizat de FSS-Metarom şi, potrivit autorizaţiei emise de Primăria municipiului Galaţi, se va desfăşura miercuri, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din centrul localităţii, începând cu ora 15:00. Pe lângă salariaţii combinatului gălăţean, la acţiunea de protest urmează să participe liderii organizaţiilor sindicale din aproape toate unităţile siderurgice din ţară. Protestul este îndreptat împotriva patronatului Arcelor Mittal Galaţi din cauza refuzului acestuia de a oferi o creştere salarială mai mare de 7% în acest an.

În prezent, salariul minim încasat de un muncitor necalificat de pe platforma siderurgică este de 436 de lei, iar cel acordat unui muncitor calificat este de 554 de lei. Arcelor Mittal Galaţi are în jur de 15.000 de salariaţi. Pe lângă această unitate siderurgică, compania Arcelor Mittal mai deţine în România combinatele de la Iaşi, Roman şi Hunedoara, precum şi operatorul portuar Romportmet Galaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb