DISTANŢARE SOCIALĂ PE TEREN Coronavirusul "mutileză" un sport foarte popular

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 27 mai 2020

Măsurile de luptă împotriva coronavirusului îmbracă uneori forme ridicole. Un exemplu vine din sport, unde o propunere legată de protecţie poate mutila pur şi simplu, chiar dacă doar temporar, rugby-ul.

Grupul medical al Federaţiei internaţionale de rugby (World Rugby) a propus interzicerea temporară a grămezilor ordonate, în cadrul unei vaste remanieri a legilor sportului cu balonul oval, avută în vedere din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, placajele din faţă, mobilizările în grup ale echipei şi scuipatul vor fi, de asemenea, interzise, în timp ce jucătorii vor fi obligaţi să îşi schimbe tricourile şi căştile la pauză, pentru reducerea riscurilor de transmitere a Covid-19. Raportul recomandă jucătorilor să îşi spele mâinile şi faţa cu săpun timp de 20 de secunde, înaintea fluierului de start şi la pauză, iar mingile utilizate în timpul jocului vor fi schimbate şi spălate frecvent. Recomandările vor fi supuse analizei Comitetului Executiv al World Rugby, care se va reuni în cursul acestei săptămâni şi care va publica apoi directivele legii temporare. Acestea vor fi ulterior adoptate de fiecare naţiune în funcţie de gradul de infectare cu noul coronavirus, subliniază The Telegraph. Aceste măsuri sunt propuse după ce au fost examinate riscurile de transmitere a Covid-19 prin transpiraţie şi salivă. Grămezile constituie, în opinia experţilor medicali, riscul cel mai ridicat, pentru că ele reprezintă 50% din timpul de expunere puternică în timpul unui meci. Pilierii şi jucătorii din linia a doua sunt cei mai vulnerabili, petrecând în medie 13,4 minute în situaţii de risc ridicat al transmiterii virusului.

Aplicarea unor astfel de măsuri nu fac decât să afecteze grav spiritul unui sport în care contactul cu adversarul este foarte important. Sănătatea este foarte importantă, dar nu e mai puţin adevărat că anumite lucruri fie se desfăşoară aşa cum au fost gândite fie nu se mai desfăşoară deloc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb