DMITRI MEDVEDEV, APROPIAT AL LUI PUTIN: "Rusia îşi va atinge obiectivele în conflictul din Ucraina"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 august 2022

Dmitri Medvedev (Sursa foto: duma.gov.ru.)

Dmitri Medvedev (Sursa foto: duma.gov.ru.)

În opinia lui Medvedev, obiectivul SUA şi al aliaţilor este "să distrugă Rusia"

Rusia îşi va atinge obiectivele în conflictul din Ucraina în condiţiile proprii, spune şeful adjunct al Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, considerând că Occidentul ar avea un plan pe termen lung pentru distrugerea Rusiei, anunţă Reuters.

"Rusia desfăşoară o operaţiune militară specială în Ucraina şi va atinge pacea în condiţiile noastre", a declarat Medvedev, fost preşedinte al Federaţiei Ruse (între 2008 şi 2012), într-un interviu acordat agenţiei de presă TASS.

"Anume în termenii noştri şi acest lucru trebuie spus clar. Nu în termenii pe care foştii «parteneri» din cadrul comunităţii internaţionale, care râvnesc la înfrângerea militară a Rusiei, încearcă să ni-i impună", a afirmat Medvedev.

Oficialul rus a adăugat că desfăşurarea "operaţiunii speciale" în Ucraina a fost un răspuns "dur, dar minuţios gândit" la politica rusofobă dusă de Occidentul colectiv, notează Agerpres.

Rusia, potrivit lui, îşi va asigura interesele prin toate mijloacele care îi stau la dispoziţie, conform TASS. "Avem propriile noastre interese naţionale şi le vom asigura prin toate mijloacele disponibile", a reiterat Medvedev.

Obiectivul Statelor Unite şi al aliaţilor lor este "distrugerea Rusiei", spune acesta, adăugând că, în prezent, SUA duc "aceeaşi politică provocatoare, la drept vorbind, criminală" în Ucraina, dar "cu sprijin semnificativ mai activ din partea Uniunii Europene, care şi-a pierdut autonomia", potrivit EFE.

Pe de altă parte, duminică, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu vor putea exista negocieri cu Ucraina sau cu aliaţii săi internaţionali dacă Moscova va proceda la organizarea de referendumuri privind aderarea la Rusia în zonele ocupate, conform Reuters.

Forţele ruse şi aliaţii lor separatişti deţin acum zone mari de teritoriu în regiunea Donbas din estul Ucrainei şi în zonele de sud. Oficiali din ambele zone au ridicat posibilitatea de a organiza referendumuri.

Zelenski a spus că Ucraina îşi susţine cu fermitate poziţia de a nu ceda niciun teritoriu Rusiei. "Poziţia ţării noastre rămâne aceea dintotdeauna. Nu vom renunţa la nimic din ceea ce este al nostru", a spus liderul Ucrainei, adăugând: "Dacă ocupanţii merg pe calea pseudo-referendumurilor, îşi vor închide orice şansă de discuţii cu Ucraina şi cu lumea liberă, de care partea rusă va avea în mod clar nevoie la un moment dat".

Forţele ruse au comis 27.203 crime de agresiune şi de război pe teritoriul ucrainean de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, până în prezent, potrivit unui raport publicat ieri de Biroul procurorului general al ţării, citat de agenţiile de presă EFE şi Ukrinform.

Conform documentului, 26.190 de delicte se referă la încălcări ale legilor şi obiceiurilor războiului.

----------------------------------

Kremlinul a acuzat ieri forţele Kievului că sunt responsabile pentru bombardarea celei mai mari centrale nucleare din Ucraina, respectiv din Europa, avertizând în acelaşi timp contra unor "consecinţe catastrofale" inclusiv pentru continentul european, informează France Presse.

Bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie "de către forţele armate ucrainene" este "potenţial extrem de periculoasă" şi "ar putea avea consecinţe catastrofale pentru o zonă întinsă, inclusiv teritoriul european", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, conform Agerpres.

Rusia "aşteaptă ca ţările care au influenţă asupra conducerii ucrainene să-şi folosească influenţa pentru a preveni continuarea unor astfel de bombardamente", a adăugat Peskov.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Din pacate, da. Isi va atinge obiectivul, chiar cu pretul folosirii armelor nucleare. Un cretin absolut, Putin, face echipa buna cu un capos penibil, Zelenski si vor distruge Ucraina, facand praf si pulbere economia Europei.

    1. Esti retard daca crezi ca va folosi cineva armele nucleare. Rusia va atinge doar fundul prapastiei!

    "Rusia îşi va atinge obiectivele în conflictul din Ucraina"...cu picioarele inainte:-)

    Pana acum cam toata lumea, mai putin Rusia, si-au atins obiectivele: Americanii au gasit o masina de tocat carne ruseasca, Ucrainienii pentru prima data au speranta ca revin la teritoriul de dinainte de invazia Crimeei, industria de armament Europeana dudie, Erdogan are si el o ocazie sa il stranga de oua pe Putin, China si India isi freaca mainile si cumpara cat de mult gaz ieftin pot, etc. Nu vad cu ce s-a ales Rusia ... din planul lor "dur, dar minuţios gândit"

    1. ...cu onoarea imperiala reperata...

      da` mai incolo o pierd si pe asta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb