Dmitro Kuleba susţine că Ucraina are imagini cu drona rusă căzută pe teritoriul României

F.D.
Politică / 4 septembrie 2023

Dmitro Kuleba susţine că Ucraina are imagini cu drona rusă căzută pe teritoriul României

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a declarat luni că Kievul are dovezi fotografice care arată că drone ruseşti au lovit teritoriul românesc în timpul unui atac aerian care a avut loc în cursul nopţii asupra portului ucrainean Izmail, însă, aflată la Berlin, omologul său din România, Luminiţa Odobescu, a dezminţit informaţia, aşa cum o făcuse mai devreme şi Ministerul Apărării de la Bucureşti, relatează News.ro.

Ministrul de externe Dmitro Kuleba a afirmat în faţa reporterilor, după o conferinţă de presă susţinută la Kiev, că Ucraina are dovezi fotografice care arată că dronele ruseşti au lovit teritoriul românesc în timpul unui atacului aerian de peste noapte.

"Cred că, în acest caz particular, ele (autorităţile române - n.r.) studiază acum toate aspectele a ceea ce s-a întâmplat. Nu are rost să negăm că acolo a căzut ceva. Iar noi afirmăm cu autoritate, cu dovezi, că au fost drone Shahed care au zburat acolo. Avem dovezi fotografice că ceva a căzut acolo", a declarat Kuleba, citat de agenţia Ukrinform.

Ministrul ucrainean de externe a spus că "există tendinţa de a încerca să nu se escaladeze interpretarea unor evenimente de către parteneri, pentru a nu fi implicaţi într-un conflict direct". Însă Kuleba a subliniat că pentru Ucraina este absolut clar ce s-a întâmplat în România. "Avem dovezi fotografice. Suntem gata să le împărtăşim, dar concluziile finale vor fi trase de autorităţile române, care vor trebui nu doar să tragă concluzii, ci şi să spună ce vor face cu ele. Este mai uşor să tragi concluzii decât să faci ceva în legătură cu ele. De aceea avem o reacţie atât de prudentă", a explicat ministrul ucrainean de externe.

Anterior, purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko, afirmase pe Facebook că una dintre dronele folosite de ruşi în atacul din cursul nopţii asupra portului ucrainean de la Dunăre Izmail ar fi căzut pe teritoriul României. Oficialul a precizat că informaţia a fost furnizată de serviciul de grăniceri al Ucrainei.

Luminiţa Odobescu dezminte

Teritoriul românesc nu a fost lovit de drone ruseşti sau de resturi ale acestora în atacul aerian din cursul nopţii asupra unui portului Izmail, a declarat luni ministrul român de externe, Luminiţa Odobescu, citată de The Guardian. "Bineînţeles că există un risc, pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo este foarte aproape de graniţele noastre", a declarat ea reporterilor cu ocazia unei vizite la Berlin. "Am văzut că Rusia continuă în mod cinic să atace infrastructura civilă, nepermiţând Ucrainei să îşi exporte cerealele. Bineînţeles, există riscul unor accidente sau incidente, dar deocamdată nu a fost cazul", a adăugat Odobescu.

Şi ministrul apărării, Angel Tîlvăr, infirmase anterior "în mod categoric informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la o aşa-zisă situaţie apărută în cursul nopţii de 3 spre 4 septembrie, în care drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional al României". El a afirmat că Ministerul Apărării a monitorizat situaţia şi că "în niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României".

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Si ar dori al 3-lea Razboi Mondial, ptr. dronulet,

    nu le este nici un pic de jena banderistilor din Zelenskiland ??!! 

    unde au disparut postacii rusofobi? :)

    1. Asteapta cu sufletul la gura,

      Marea Contraofensiva 

      Ai vrut sa spui "Marea mobilizare din Septembrie":-)...acum toti sunt iarasi "turisti":-)

      In Zelenskiland din 01.10.2023. se recruteaza si FEMEILE,

      iar din Polonia se returneaza deja eroii care au fugit de inrolare 

      si de lupta contra rusilor

      ZelenskiLand=DisneyLand????

    Posibil politicienii romăni să creadă balivernele.Multă,multă Slava.

    Cred că ar face Kuleba o reclamă mai bună Ukrainei dacă ar renunța la costum și ar trece la vestimentația Zelenski.Si nu vad la costum steagul Ukrainei.....o scăpare a creatorului de modă

    Sunt ferm convins ca de data asta Ucraina are dreptate si drona a cazut pe teritoriul Romaniei. Stapanul din SUA a spus mucles. Pana la urma obiectivul dronei a fost portul din Ucraina fiind doborata de ucrainieni pe teritoriul Romaniei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb