DN AGRAR Group a încheiat primul trimestru din 2023 cu o cifră de afaceri de 44 milioane de lei, o creştere de 48% faţă de T1 2022, şi profitul net la 8 milioane de lei, un avans de 172% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.
Potrivit sursei citate, veniturile din exploatare au fost de 60 milioane de lei, o creştere de 43% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile din producţia vândută au fost de 44 milioane de lei, un avans de 48% faţă de aceeaşi perioadă din 2022. A doua cea mai mare contribuţie au avut-o veniturile din subvenţii de exploatare care au crescut ca urmare a adoptării noilor reglementări PNRR. Impactul este unul pozitiv pentru DN AGRAR întrucât referinţa pentru acordarea subvenţiilor pentru producţia de lapte şi animale deţinute a fost modificată de la anul 2013 la anul 2018.
"Rezultatele obţinute în primul trimestru al anului sunt datorate investiţiilor realizate anterior şi a sinergiilor obţinute în cadrul Grupului. Am crescut capacitatea de producţie în mod sustenabil şi am reînnoit efectivul de animale, continuând dezvoltarea operaţiunilor noastre. Cantitatea de lapte livrată a crescut cu 13% în primul trimestru al anului faţă de perioada similară din 2022, şi ne aşteptăm să menţinem trendul de creştere în ceea ce priveşte producţia. Am optimizat costuri şi ne-am eficientizat la nivel operaţional, proces care va continua pe parcursul întregului an", a declarat Jan Gijsbertus De Boer, Preşedinte al Consiliului de Administraţie DN AGRAR GROUP.
Cheltuielile de exploatare au crescut până la 47 milioane de lei, avans de 26%, în contextul creşterii numărului de animale direct productive în fermă şi asigurării necesarului de furaje.
Activele totale ale DN AGRAR au ajuns la 244 milioane de lei la 31 martie 2023, cu 4% mai mult faţă de 31 decembrie 2022.
Nivelul total al datoriilor s-a menţinut constant. Datoriile pe termen scurt au scăzut cu 12%, datoriile pe termen lung au înregistrat o creştere de 9%.
Producţia zilnică de lapte în fermele DN AGRAR a ajuns în T1 2023 la 150.000 litri. Cantitatea de lapte livrată a crescut cu 13%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul creşterii numărului de animale direct productive în ferme. În prezent compania totalizează aproape 12.000 de vaci de muls şi tineret bovin.
În domeniul cerealelor, firmele din grupul DN AGRAR cultivă în acest moment peste 7.000 de hectare, localizate pe raza judeţelor Alba, Sibiu şi Hunedoara, şi obiectivul este să ajungă la o suprafaţă lucrată de 10.000 de hectare prin achiziţia altor ferme cu producţie agricolă vegetală şi/sau zootehnică. Producţiile obţinute din culturile înfiinţate sunt folosite în principal pentru asigurarea bazei furajere pentru fermele proprii, se mai arată în comunicat.
1. super companie
(mesaj trimis de anonim în data de 07.08.2023, 09:46)
am fost la ei la ziua investitorului, o companie exemplara, comunicare si transparenta, management cum nu prea vezi in Romania atat de profesionist, ma bucur ca sunt actionar
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de alt investitor fraier în data de 07.08.2023, 11:10)
Si cât ai câștigat de pe urma investiției in această acțiune?Mie imi da foarte prost calculul, dacă ma uit la indici ,alte acțiuni/piețe. Sau vrei sa faci bani peste câteva decade,cand o vrea "administratorul profesionist"? Sau cando rsa se apuce "băieții " să o învârtă ca pe alte gioarse?
Or fi ei administratori si agricultori profesioniști, dar sa fim sincer ,le am dat doar bani ca sa si faca niste exituri intre ei!
Din listarile "superbe" de pe Aero.
Mi se pare mizerabil sa vorbim in august despre rezultate din T1.
Piata poolii ,iar noi asemenea.
1.2. ok vad (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.08.2023, 12:39)
ca stii mai multe. ai idee de ce l-au dat asa tarziu acest raport? eu nu am studiat compania nu ii cunosc...dar ii stiu pe cei de la HAI, acolo zic ca e capital intensive, cer super multi bani de la actionari dar actionarilor nu le ramane prea mult....managementul ia totul :(
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.08.2023, 13:52)
regulamentul pe Aero permite acest tip de raportalri ,putine ,sumare ,derizorii si mai ales tarzii
2. am cumparat in deschidere
(mesaj trimis de anonim în data de 07.08.2023, 14:30)
o firma la care investesc constant si pot spune ca ma bazez pe olandezi
de data asta am prins chiar minimele cum s-ar spune
nu vand nici la 2 lei, investesc pe termen lung in DN AGRAR
2.1. asta-i (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 07.08.2023, 21:19)
nunta(firma) imparateasca, la la la la la la la la!
3. fără titlu
(mesaj trimis de Spirache în data de 08.08.2023, 09:00)
Profituri in crestere dar de la vacile mai multe care au compensat prin cantitate scaderea de pret a materiei prime pe care o livreaza la multinationala care ii joaca pe degete cum vrea ea.
Asta era vestea proastra iar acum vine vestea si mai proasta: vacile alea mai multe le-au intrat in contabilitate fix cand costurile erau la maxime istorice, la fel si gradul de indatorare, chit ca-s bani luati de la prietenii lor de la ING.
Pe scurt, scade rendamentul capitalului investit si toti investitorii au motive sa fie foarte multumiti.
Dar, stati si nu va grabiti, aici este exact ca la teleshoping: mai avem ceva pentru dumneavoastra! Scad consumurile, energia iarasi se scumpeste, multinationala si-o ia in barba de la supermarket-uri, romanul saraceste, se termina si pomana electorala a anului 2024 si ajungem in sfarsit la momentul adevarului: exact ca la teleshoping, atunci va fi afisat pretul final ... Ma scuzati, am vrut sa spun COSTUL FINAL!