DNA a început urmărirea penală a lui Dinel Staicu

F. A.
Anticorupţie / 13 august 2013

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală faţă de omul de afaceri Dinel Staicu, pentru infracţiunea de dare de mită, precum şi a fratelui acestuia, Marian Staicu, a Ioanei Carmen Popescu, a lui Costinel Dinişoară şi a lui Ionuţ Cătălin Butaru Nistor, pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită, se arată într-un comunicat transmis de către DNA redacţiei.

Potrivit documentului citat, există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada august 2011 - februarie 2012, Dinel Staicu, atât în mod direct, cât şi cu ajutorul fratelui său şi a Ioanei Carmen Popescu, a promis suma de 1,5 milioane euro, iar ulterior, a dat suma de 1,2 milioane judecătoarei Veronica Cîrstoiu. Potrivit DNA, promisiunea şi darea acestor foloase s-a realizat pentru magistratul de la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia I penală, să pronunţe o hotărâre favorabilă lui Dinel Staicu în dosarul având ca obiect contestaţia în anulare formulată de omul de afaceri.

Dinel Staicu a recunoscut, astăzi, că fratele său a dat mită 1,5 milioane de euro avocatelor sale, în timp ce el se afla în penitenciar, precizând că nu ştia nimic despre aceşti bani la vremea respectivă. Staicu a adăugat că se îndoieşte că banii au ajuns de fapt la judecătoare.

Omul de afaceri a venit, astăzi, la DNA, pentru a da declaraţii în dosarul în care judecătoarea Veronica Cîrstoiu este acuzată că ar fi luat mită pentru a anula condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare, primită de omul de afaceri în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).

"Mă aştept să fiu arestat şi voi cere să fiu arestat", a menţionat, în cursul acestei zile, Dinel Staicu.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb