DNA cere arestarea lui Elan Schwartzenberg

C.I.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 31 mai 2016

DNA cere arestarea lui Elan Schwartzenberg

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, recent, punerea în mişcare a acţiunii penale, iar, la data de 20 mai 2016, procurorii anticorupţie au înaintat Tribunalului Bucureşti referatul cu propunere de arestare preventivă în lipsă pentru o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului, a inculpatului Emilian Schwartzenberg, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită.

Procurorii susţin că, în cursul anului 2011, Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, să îi dea lui Mazăre Radu Ştefan, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, suma totală de 175.000 de euro pentru ca acesta din urmă să facă demersuri atât în cadrul atribuţiilor de serviciu cât şi în afara (contrare) lor, astfel încât să faciliteze câştigarea, de către firma respectivă, în condiţii avantajoase, a unei licitaţii având ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coandă în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societăţi offshore (societate al cărei beneficiar real era) şi, pe de altă parte, a facilitat relaţia dintre Mazăre Radu Ştefan şi Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amândoi, mai spun procurorii.

Societatea off shore este o societate înmatriculată în Insulele Virgine Britanice care avea deschise conturi în Liechtenstein.

DNA mai precizează: "Toate operaţiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg Emilian, în calitate de beneficiar real şi puse în executare de o altă persoană. În cauză este necesară luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Schwartzenberg Emilian având în vedere că, pe de o parte, din probele cauzei rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa şi, pe de altă parte, că inculpatul s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală".

Prezentul dosar este disjuns din cauza în care fostul primar al municipiului Constanţa Mazăre Radu Ştefan a fost trimis în judecată alături de alte două persoane (mediatizat la data de 01 aprilie 2016).

Elan Schwartzenberg face parte din faimoasa grupare de milionari de la Monaco, alături de Dragoş Dobrescu, Radu Dimofte, Puiu Popoviciu, Radu Budeanu, Gheorghe Ionescu - tatăl ginerelui lui Traian Băsescu, Adriean Videanu şi alţii.

Potrivit informaţiilor din mass-media, Elan Schwartzenberg, care a fost patron la Realitatea TV, se află în atenţia DNA şi în dosarul privind insolvenţa postului de televiziune.

Elan Schwartzenberg a fost citat, în urmă cu doi ani, la DNA, pentru a fi audiat în acest dosar, însă omul de afaceri nu s-a prezentat, ba chiar a plecat din ţară, conform sursazilei.ro . Ulterior, a fost filmat în timp ce încerca, în urmă cu mai mulţi ani, să-l întâlnească pe fostul preşedinte Traian Băsescu în cadrul unei vizite a acestuia în Israel.

Numele lui Elan Schwartzenberg a fost adus în discuţie şi de Alina Măgureanu, fosta noră a lui Virgil Măgureanu. Presa susţine că Elan Schwartzenberg a fost ultima persoană care l-ar fi văzut pe Codruţ Marta înainte de dispariţia misterioasă a acestuia.

Alina Măgureanu a formulat, acum câteva luni, un denunţ la DNA în care le-a spus procurorilor că a asistat la o discuţie între mai multe persoane care spuneau că Marta trebuie lichidat şi îngropat într-o pădure, pentru a nu mai fi găsit niciodată.

Elan Schwartzenberg se număra, potrivit Alinei Măgureanu, printre cei care au participat la respectiva discuţie şi tot el este cel care l-a văzut ultimul pe Codruţ Marta, potrivit cercetărilor efectuate deja în dosarul privind această dispariţie.

Fosta noră a primului şef al SRI de după 1990, Alina Măgureanu, a dezvăluit în faţa procurorilor DNA că Dragoş Dobrescu şi Elan Schwartzenberg l-ar fi omorât pe fostul şef de cabinet a lui Blejnar, Codruţ Marta.

Elan Schwartzenberg a fost audiat acum câţiva ani ani la Parchetul General, iar apoi a plecat din ţară, la Monaco. El a fost citat de procurorii DNA în repetate rânduri la audieri, însă nu s-a prezentat nici măcar o dată. Anchetatorii au obţinut mandat de percheziţie pentru locuinţa din Monaco a afaceristului, însă nu l-au găsit nici acolo, el fiind filmat la un moment dat în Israel.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Elan Schw nu poate fi arestat pentru ca este operativ al serviciilor secrete israeliene, aflat in misiune sub acoperire in zona. Pierdeti timpul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb