DNA: Senatoarea Doina Tudor şi Daniel Tudor, fost preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, trimişi în judecată

Raluca Juncu
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 12 aprilie 2016

Senatoarea Doina Tudor şi Daniel Tudor, fost preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, trimişi în judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a senatoarei Dorina Tudor pentru complicitate la luare de mită, în dosarul privind favorizarea unei firme de asigurări.

In dosar este amintit şi Daniel Tudor, fostul preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, anchetat pentru luare de mită, precum şi Ovidiu Marian, secretar general al Senatului la data comiterii faptei, acuzat de trafic de influenţă, informează DNA prin intemediul unui comunicat de presă.

"În perioada martie - mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acţionarul majoritar al firmei respective (denunţător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro", se arată în rechizitoriu.

Din suma de bani iniţial pretinsă, inculpatul Ovidiu Marian a primit efectiv 500.000 euro, din care şi-a însuşit 200.000 de euro.

Potrivit sursei citate, restul banilor au fost remişi inculpatului Daniel Tudor în trei tranşe prin intermediul soţiei sale Doina Tudor, senator în Parlamentul României, persoană care cunoştea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

Procurorii susţin că "în urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel Tudior a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii".

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani, atât în lei, cât şi în valută, din conturile deschise pe numele lui Daniel Tudor, până la concurenţa sumei de 300.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curţe de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cand vede David C. sumele de aici sa nu isi smulga parul din cap ca el da cu subsemnatul pt 30 000€ si auzi ii mai cer si demisia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb