DNA susţine că nu verifică contractul "Nokia", ci unele afaceri ilegale cu terenuri în comuna Jucu

F.A
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 19 martie 2008

DNA susţine că Serviciul Teritorial Cluj nu anchetează contractul sau negocierea dintre Consiliul Judeţean şi Nokia, ci unele afaceri cu terenuri din comuna clujeană Jucu, unde concernul finlandez a construit fabrica, transmite NewsIn.

"Serviciul Teritorial Cluj nu efectuează cercetări în legătură cu negocierea sau încheierea contractului de asociere între compania Nokia şi Consiliul Judeţean Cluj privind deschiderea unei fabrici de telefoane în Jucu şi nici în legătură cu investiţia efectuată de compania Nokia la Jucu, aşa cum, în mod eronat, a rezultat din declaraţia aparţinând preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, citat de agenţii de presă şi posturi de televiziune", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Procurorii anticorupţie au informaţii cu privire la faptul că unele persoane care au aflat că se va construi fabrica Nokia au cumpărat terenuri şi au obţinut, ulterior, foloase necuvenite.

"În realitate, investigaţia DNA priveşte împrejurările în care anumite persoane fizice şi juridice au achiziţionat terenuri în comuna Jucu anterior relocării fabricii şi încheierii contractului de asociere, existând suspiciuni că respectivele persoane au beneficiat de informaţii potrivit cărora compania Nokia urma să des­chidă o fabrică pe acele terenuri. Utilizarea unor informaţii care nu erau destinate publicităţii putea să aducă beneficiarilor foloa­se necuvenite prin creşterea valorii terenurilor achiziţionate. În acest scop, Serviciul Teritorial Cluj a solicitat informaţii şi documente atât Consiliului Judeţean Cluj, cât şi altor instituţii publice", se mai arată în documentul citat.

Menţionăm că DNA - Serviciul Teritorial Cluj l-a trimis în judecată pe fostul primar al comunei Jucu, Petre Coste, pentru luare de mită într-un caz de retrocedare a unor terenuri. Coste a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro, pentru a urgenta, în calitate de preşedinte al Comisiei Locale de Fond Funciar, procedura de retrocedare a circa 160 de hectare de teren, din care unele parcele se aflau în vecinătatea investiţiei Nokia din localitate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb