Doar 15 medici buzoieni primesc stimulente de risc, în Pandemie

Ana Felea
Miscellanea / 21 mai 2020

Doar 15 medici buzoieni primesc stimulente de risc, în Pandemie

S-au aflat în prima linie în lupta cu coronavirusul, iar astăzi au încasat primele remuneraţii. Este vorba despre cadrele medicale din judeţul Buzău cărora astăzi li se vor plăti stimulentele de risc, alocate din bugetul naţional.

Banii vor fi ajunge la cadrele medicale prin Casa Judeţeană de Asigurări dar şi prin Direcţiiele de Sănătate Publică. Astfel, în judeţul Buzău, stimulente vor primi pe de o parte cadrele medicale din Spitalul Suport Covid-19 din municipiul Rm-Sărat, iar pe de alta angajaţii din Spitalul Judeţean Buzău. Concret pentru munca depusă în lupta cu coronavirusul, în luna aprilie, doar 15 medici din Buzău vor primi stimulente de risc.

"Stimulentele vor fi plătite astăzi şi sunt în valoare totala de 277.500 de lei dintre care, la Spitalul Suport COVID-19 din municipiul Rm Sărat vor ajunge 187.500 de lei pentru 75 de persoane , dintre care 5 medici, 2 biologi, 33 asistente,7 infirmiere, 13 ingrijitoare, 6 spălătorese, 2 maseuri, 2 DDD, şi 5 muncitori calificaţi. La Spitalu Judeţean din municipiul Buzău vor ajunge 90.000 de lei pentru plata stimulentelor a 36 persoane dintre care 6 medici, 15 asistenţi, 9 infiermiere, 2 ingrijitoare, 4 agenti DDD", a declarat Paula Grigore, director Casa Judeţeană de Asigurări Buzău.

Şi patru medici rezidenţi de la UPU sunt răsplătiţi

Stimulentele de risc sunt acordate în mod egal pentru toate categoriile de cangajaţi din spitale, însă pentru agajaţii de la unitatea de Primiri Urgenţe plata se face prin Direcţiile de Sănătate Publică , nu prin CJAS. Astfe că la Buzău lista cadrelor ce îşi vor primi banii astă se alături alte 24 de angajaţi din UPU -Spitalul Judeţean Buzău. Concret este vorba despre încă 4 medici rezidenţi, 9 asistente, 1 brancardier, 1 infiermiera si 2 ingrijitoare.

"Modalitate de plată a acestor cadre medicale este următoare: în urma aflării rezultatului pozitiv al unui pacient COVID-19, şeful de secţie înaintează conducerii tot personal medical care a intrat în contact cu acesta. În luna aprilie am avut cadre medicale din UPU, Infecţioase, Pneumologie, Radiologie, Oncologie", a spus Claudiu Damian.

Se fac şi listele pentru luna mai

Deşi luna mai încă nu a ajuns la final, în unităţile medicale au început să se facă listele cu cadrele medicale ce ar trebui să primească stimulentele de risc. Şi dacă în Spitalul Suport din Municipiul Rm Sărat lucrurile sunt clare, acolo fiind la acest moment internaţi 77 de pacienţi COVID-19, în Spitalul Judeţean din Municipiul Buzău listele vor cuprinde, cel mai probabil un număr mai mare de cadre medicale. Asta pentru că în luna mai au fost înregitrate aici şi primele cadre medicale infectate cu covid -19, mai exact 14 persoane până astăzi. Astfel că până pe 21 mai listele pentru acordarea stimulentelor cuprinde nu mai puţin de 52 de cadre medicale din spitalul judeţean. "Avem până acum, cu menţiunea că lista se va completa pe măsură ce apar noi confirmări, 26 de cadre medicale din spital dintre care 6 medici, 12 asistente, 4 ingrijitoare, 4 infirmiere şi alte 26 de cadre medicale din Unitatea de Primiri Urgenţe şi anume 7 medici, 7 asistenti, 3 ingrijitoare, 4 infirmiere si 5 brancardieri", a spus Claudiu Damian, manager Spitalul Judeţean Buzău. Până acum , Spitalul Judeţean Buzău a înregistrat cazuri COVID-19 la pacienţi şi cadre medicale din secţiile Boli Interne, Oncologie, Dializă şi Nefrologie, Maternitate, ORL. Fiecare cadru medical primeste câte 2500 de lei brut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb