Documentele secrete ale Pentagonului afirmă că Ucraina programase contraofensiva pe 30 aprilie

D.T.
Miscellanea / 18 aprilie 2023

Documentele secrete ale Pentagonului afirmă că Ucraina programase contraofensiva pe 30 aprilie

A fost publicat un rezumat al unor noi documente secrete provenite dintr-o scurgere de informaţii la scară largă de la Pentagon, indicând data exactă la care era planificată contraofensiva ucraineană, informează G4Media.

Toate aceste documente au fost pregătite de Biroul de informaţii al Statului Major Întrunit şi stau la baza informărilor zilnice din perioada 27 februarie - 1 martie. Semnificaţia lor este estimată diferit, dar ele reflectă, fără îndoială, punctul de vedere al serviciilor de informaţii americane cu privire la cursul războiului, arată sursa citată.

În timp ce dezvăluirile despre procentul de mercenari Wagner în apropierea Bahmut sunt cu siguranţă interesante, cea mai importantă este informaţia potrivit căreia "livrările de arme" se vor încheia odată cu "ofensiva de primăvară" programată pentru 30 aprilie 2023.

"Cantitatea totală de echipament necesară pentru 9 brigăzi este de 253 de tancuri, 381 de vehicule de luptă de infanterie, 480 de vehicule, 147 de unităţi de artilerie şi 571 de vehicule blindate americane HMMWV", se arată în documente.

Ofensiva va fi desfăşurată de Corpul 10 operaţional ucrainean, format din nouă brigăzi reechipate de SUA şi aliaţi. Precum şi de trei brigăzi suplimentare, care vor fi echipate de Ucraina.

Acest document este clasificat ca fiind "potenţial disponibil" pentru Finlanda, care nu era încă membră a NATO, dar nu şi pentru Suedia, care este încă relativ departe de a adera la alianţă, se mai precizează în sursă.

Potrivit raportului "Rusia-Ucraina, stadiul conflictului la 1 martie", Ucraina a efectuat o operaţiune de sabotaj în Belarus, unde ucrainenii se pare că "au nesocotit ordinele" şi au atacat un avion rusesc de avertizare timpurie cu o dronă de mici dimensiuni.

În acest document se mai precizează că 23% (110 din 474) din grupurile de batalioane ruseşti de pe teritoriul Ucrainei "nu sunt pregătite de luptă", iar 72 din 166 de batalioane ale armatei regulate (43%) nu sunt, de asemenea, pregătite de luptă. Pierderile Rusiei în morţi sunt estimate între 35.500 şi 43.500, iar cele ale Ucrainei între 16.000-17.000.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si anul trecut au fost multe programari de "Marea Contraofensiva" degeaba

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb