Doi bancheri "Société Générale", daţi în judecată pentru fraudă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 octombrie 2010

Un client al "Société Générale" Singapore acuză doi bancheri că i-au golit conturile.

Un client al "Société Générale" Singapore acuză doi bancheri că i-au golit conturile.

Doi bancheri de top din cadrul "Société Générale" SA, divizia din Singapore, au fost acţionaţi în instanţă pe motiv că au făcut pariuri greşite pe valute, ceea ce aproape că a lăsat fără bani un cont de 10 milioane de dolari al unui client. Acesta din urmă pretinde că pierderile i-au fost ascunse ani de zile.

Clientul băncii, Chan Leong Cheng, vrea să recupereze, în urma acestui proces, 8 milioane de dolari.

În dosarul depus la Înalta Curte din Singapore, Chan afirmă: "Modul în care pârâţii au administrat activele din cont a creat pierderi masive. Cei doi bancheri au înşelat reclamantul o lungă perioadă de timp".

"Société Générale", a doua bancă din Franţa, i-a suspendat din funcţie pe pârâţi - Jenny Liew Marn Leng, director executiv, şi superiorul direct al acestuia, Lilian Ang, după ce au fost descoperite pierderile.

Potrivit declaraţiilor reclamantului, ambii bancheri l-au asigurat pe Chan, vreme de câţiva ani, că bilanţul contului său era de circa 8 milioane de dolari şi i-au furnizat declaraţii false, care arătau existenţa banilor, în condiţiile în care contul era aproape gol.

Vanessa Lee, purtător de cuvânt al diviziei din Singapore a "Société Générale", nu a făcut vreo declaraţie cu privire la această situaţie.

Valoarea contului de investiţii aparţinând lui Chan era de aproape 260.000 de dolari la data de 11 mai, conform documentelor depuse la tribunal.

Amintim că, recent, Jerome Kerviel, fostul trader al "Société Générale", acuzat că i-a provocat băncii franceze pierderi de 4,9 miliarde euro prin tranzacţii neautorizate în 2008, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, din care doi cu suspendare, şi la plata integrală a pierderilor. Instanţa l-a găsit pe Kerviel vinovat de abuz de încredere, fals şi uz de fals şi introducerea frauduloasă de date într-un sistem informatic.

Traderul a recunoscut că "a pierdut simţul realităţii", dar a continuat să susţină că a fost lăsat să acţioneze de către şefi, care, mai mult, l-au încurajat să-şi asume riscuri deoarece aducea bani instituţiei.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb