Dorina Mihăilescu, ţinta omului din spatele stenogramelor

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 29 august 2005

Fosta mînă dreaptă a lui Adrian Năstase în guvernarea PSD, Dorina Mihăilescu, a renunţat la imunitatea parlamentară în luna iunie, cînd a fost numită vice-preşedinte CNVM

Autorul anonim al stenogramelor PSD a revenit la sfîrşitul săptămînii trecute cerînd capul Dorinei Mihăilescu, responsabilă pentru relaţia cu presa pe timpul guvernării PSD. Cei care au lansat pentru prima dată stenogramele pe internet somează acum PSD, în special pe Dorina Mihăilescu, să revină asupra declaraţiei făcută săptămîna trecută cu privire la stenograme. Sursa stenogramelor ameninţă că cineva trebuie să plătească, iar în acest caz, Dorina Mihăilescu. Dacă acest lucru nu se va întîmpla, misteriosul personaj va dezvălui şi restul stenogramelor, dar şi caseta audio pe care se găsesc înregistrările din Delegaţia Permanentă.

Dacă vor apărea noi dovezi în cazul stenogramelor, Dorina Mihăilescu poate fi o pradă sigură şi pentru Parchet, în condiţiile în care ea a renunţat la imunitatea parlamentară în luna iunie cînd a fost numită vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Imunitatea de care beneficiază în prezent "tartorul presei" guvernului Năstase este mult mai fragilă. Ea poate fi pusă sub acuzare imediat ce Parlamentul va fi sesizat. Precedentul îl constituie cazul preşedintelui CNVM, Gabriela Anghelache în cazul căreia, însă, PNA nici măcar nu a mai sesizat forul legislativ înainte să o pună sub acuzare.

Aşadar, autorul necunoscut al stenogramelor PSD s-ar putea să îşi fi făcut calculele astfel cînd a hotărît să o someze pe Dorina Mihăilescu să revină asupra declaraţiilor. "Dorim ca Dorina Mihailescu să facă public modul în care erau realizate aceste stenograme: dezbaterile şedinţelor PSD erau înregistrate pe casete audio, folosind aparatura de sonorizare şi apoi, casetele erau transcrise de stenodactilografele de la Guvern, la sediul Guvernului, aceleaşi care transcriu şi atunci şi azi stenogramele de Guvern", mai spune textul ameninţător al sursei stenogramelor. Autorul îi mai avertizează pe pesedişti că, în caz contrar, va face publice şi stenogramele din perioada mai-iulie 2004.

Termenul pînă la care Dorina Mihăilescu este somată să recunoască autenticitatea stenogramelor expiră astăzi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb