DOSARUL "GALA BUTE" Elena Udrea cere înlocuirea arestului preventiv

Elena Deacu
Anticorupţie / 6 aprilie 2015

Actualizare 14:44 Avocat: "Vom depune o plângere la CEDO"

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a anunţat luni că va depune o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru nereguli din dosarul Gala Bute.

Plângerea vine după o sesizare la CSM, dar şi o declaraţie publică a Elenei Udrea, care susţine că ancheta în dosarul Gala Bute este derulată de consilieri ai Laurei Codruţa Kovesi, iar unul dintre judecătorii care i-au menţinut arestul preventiv este şi el un apropiat al şefei DNA, transmit surse din presă.

---

Actualizare 13:23

Elena Udrea cere Curţii Supreme înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai uşoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, în dosarul "Gala Bute".

Fostul ministru Elena Udrea a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere în acest sens, care a fost înregistrată pe 3 aprilie, iar termenul de judecată a fost stabilit pentru vineri, 10 aprilie.

Pe 23 martie, Curtea Supremă a prelungit cu 30 de zile arestul preventiv în cazul Elenei Udrea.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul lui Rudel Obreja şi Tudor Breazu, iar Gheorghe Nastasia va sta în continuare în arest la domiciliu.

În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzată iniţial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracţiuni de luare de mită.

Elena Udrea mai este cercetată şi în dosarul "Microsoft", însă ea nu are nicio interdicţie în acest dosar.

---

Actualizare 12:26 Kohalmi: "Nu am cunoştinţă de fapte ilegale comise de doamna Udrea"

Luminiţa Kohalmi a spus, la ieşirea din sediul DNA, că a dat o declaraţie de martor şi că nu avea acces la informaţii confidenţiale pe vremea când colabora cu Elena Udrea.

"Nu am cunoştinţă de fapte ilegale comise de doamna Udrea. Nu am fost întrebată de geanta cu 900.000 de euro. Nu ştiu de nicio geantă. Am avut o relaţie de serviciu foarte corectă şi foarte bună cu doamna Udrea", a spus Kohalmi.

Potrivit surselor din presă, procurorii DNA vor audia, în perioada următoare, la propunerea fostei candidate la prezidenţiale, şi alţi martori, care au făcut parte din anturajul său, în cadrul anchetei privind Gala Bute.

---

Fosta secretară de cabinet a Elenei Udrea, Luminiţa Kohalmi, ar fi audiată la DNA, ea fiind propusă ca martor chiar de avocaţii Elenei Udrea, transmit surse din presă.

Luminiţa Kohalmi a fost mult timp consiliera Elenei Udrea, o persoană extrem de apropiată de aceasta, potrivit surselor menţionate. Surse citate de jurnalistul Cătălin Tolontan, transmit, însă: "De aproape un an, Kohalmi a început să ia distanţă faţă de Elena. Luminiţa este omul care ştie enorm de multe, prin ea trecea relaţia lui Udrea cu presa şi cu televiziunile, dar care ar vrea să dispară de tot din preajma fostei amice. Brusc, Kohalmi nu-şi mai aminteşte foarte multe lucruri".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb