DOSARUL "MEDIAFAX" Adrian Sârbu rămâne în arest

E.D.
Anticorupţie / 11 martie 2015

Actualizare 12:18

Curtea Supremă a decis azi că Adrian Sârbu rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, potrivit surselor judiciare.

Instanţa a respins contestaţia lui Sârbu la prelungirea arestului preventiv.

(A.C.)

---------------

Actualizare 11:56 Dragoş Chiş trece în arest la domiciliu

Dragoş Gheorghe Chiş, inculpat în dosarul "Mediafax" de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 5 milioane de euro, a fost trecut în arest la domiciliu, în urma deciziei instanţei Curţii de Apel Bucureşti.

Judecătorii au respins propunerea Parchetului General pentru prelungirea arestului preventiv faţă de Chiş şi, totodată, au decis prelungirea arestului la domiciliu pentru Sorin Nicolae Dinu.

"Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică. În baza art. 222 alin. 2 C.pr.pen. dispune prelungirea măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul Dinu Sorin Nicolae pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.03.2015 până la 11.04.2015, inclusiv. Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică de prelungire a duratei arestării preventive a inculpatului Chiş Gheorghe Dragoş. În baza art. 237 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 202 alin. 4 lit. d C.pr.pen. înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Chiş Gheorghe Dragoş cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii acestuia în libertate. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare", arată soluţia instanţei.

(Alexandru Costea)

-----------

Înalta Curte va judeca astăzi contestaţia pe care Adrian Sârbu a făcut-o la decizia Curţii de Apel, prin care a fost prelungită cu încă 30 de zile măsura arestului preventiv cerută de procurori.

Sârbu este acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare. Anchetatorii susţin că mai multe persoane audiate în acest caz au arătat că, după ce au început controalele la societăţile din grupul Mediafax, omul de afaceri le-a cerut angajaţilor săi să şteargă din calculatoare diverse documente care ar fi putut avea caracter incriminator, arată motivarea arestului formulată de Curtea de Apel.

Adrian Sârbu se află în arest preventiv de pe 4 februarie.

Procurorii PICCJ susţin că, la solicitarea lui Sârbu, inculpaţii Liliana Şerban, Roxana Dorina Grigoruţă, Eugenia Bălan (arestată în altă cauză), Sorin Dinu, Daniela Reghină Cozac (cercetată în stare de libertate), Rodica Crisbăşan şi Dragoş Chiş, împreună cu Diana Atanasiu şi Dragoş Eremia, au folosit o schemă infracţională în scopul sustragerii de la plata taxelor către bugetul de stat, schemă în care au fost interpuse mai multe societăţi comerciale, care au derulat operaţiuni fictive, în intervalul 2011 - 2014, în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societăţile din grupul Mediafax (SC Mediafax Grup SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL).

Adrian Sârbu deţine 87% din acţiunile SC Alerria Management Company SA, societate ce are 99,41378% din SC Mediafax SA, 95% din acţiunile SC Apropo Media SRL şi 50% din SC Mediafax Group SA (restul de 50 de procente fiind deţinute în cote egale de SC Mediafax SA şi SC Apropo Media SRL).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Un abuz al justitiei impotriva unui om nevinovat, care nu are nici o legatura cu acuzatiile ce i se aduc. Angajatii au fost satuiti sa isi stearga informatiile din calculator doar ca sa fie calculatoarele curate nu sa se ascunda informatii.

    1. ...iar banii sustrasi statului nu au fost furati, ci folositi in scopuri nobile, pentru sine.

      Se pere ca esti in eroare,inca din timpil cand acest avocat obscur CGD isi desfasura activitatea la cabinetul din Pache Protopopescu propunea si iarasi propunea aceste scheme de furaciune. Nu de putine ori a reusit sa-si corupa si angajatii,pacalindui cu cate ceva. Le oferea casa fara chirie intr-o garsoniera amarata,le dadea cazare pe la mangalia unde are niste case luate din banii ciorditi tot cu ajutorul fraierilor.Si alte .ba mai mult se credea si cancerul femeilor mare don huan multe altele pe care nici procuroarea nu le stie. Dar se pare ca in curand va iesii totul la iveala.Se pare ca desii in arest la domiciliu in data de 27.aprilie avocatul era pe la un bloc din strada iancului... unde a dat indicatii unei administrator de bloc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb