DOSARUL PETROM SERVICE Delapidare de 83 milioane de euro prin intermediul unei Burse de Valori

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 noiembrie 2011

Liviu Luca, alături de alţi patru administratori ai "Petromservice", sunt acuzaţi de procurori de delapidarea companiei prin intermediul unei Burse de Valori, în acest caz, Sorin Ovidiu Vîntu fiind acuzat de complicitate.

În 2008 - 2009, "Petromservice" a cumpărat acţiuni emise de 7 societăţi pentru care a plătit preţuri de aproape zece ori mai mari decât valoarea la care acestea erau tranzacţionate în aceeaşi perioadă la Bursa de Valori (n.r. probabil Bursa de Valori a Moldovei), potrivit procurorilor. În referatul acestora, se menţionează că achiziţiile s-au realizat prin intermediul mai multor companii offshore, care cumpărau acţiunile prin tranzacţii realizate la Bursa de Valori (n.r. probabil Bursa de Valori a Moldovei) cu sume avansate de Petromservice, după care le revindeau părţii vătămate la preţuri majorate de mai multe ori.

În unele situaţii revânzarea a avut loc după trei zile, iar preţul achitat de Petromservice a fost de peste 50 de ori mai mare decât preţul plătit de intermediar, iar în alte situaţii, tranzacţia s-a realizat la aproape 9 luni de la plata în avans a preţului, iar Petromservice a lăsat la alegerea intermediarului identifi-carea societăţii pe care urma să o cumpere în schimbul sumei de 40 de milioane de euro şi valoarea de piaţă a acesteia, potrivit documentului citat.

În acest mod, partea vătămată a plătit suma totală de 93.840.954 de euro pentru acţiuni pe care le-ar fi putut cumpăra în schimbul sumei de 10.677.789 euro dacă ar fi realizat achiziţia direct de pe bursă şi nu prin intermediari. Astfel, prejudiciul produs companiei se ridică la 83.163.165 euro.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Imi pare rau sa o spun, dar articolul e confuz in a spune despre ce Bursa e vorba. Coroborand informatiile din celelalte articole si Raportul care a justificat arestarea, devine destul de clar ca tranzactiile s-au facut cu actiunile unor companii moldovenesti. Iar la BVB nu e tranzactionata niciuna dintre ele.

    Interesant insa este faptul ca atat SOV cat si CA al BVB s-au orientat spre fratii din est cu achizitiile... 

    A.A.-ule tata cum poti frate sa pui un asemenea titlu la un articol? S-ar putea sa ai surpriza ca BVB sa te dea in judecata.

    1. Daca ne da in judecata, atunci vom cistiga si noi un ban cinstit. Are cumva BVB monopolul pe expresia "bursa de valori"? De ce sa nu ne dea in judecata Sibex? Sau NYSE?

      Parca mai devreme lipsea "UNEI" din titlu...cat despre monopol s-ar putea sa fie "marca inregistrata" la OSIM.

      Primii care ar trebui sa fie dati in judecata pentru folosirea expresiei "Bursa de Valori" sint procurorii.

    Interesant mod de a face un "ban cinstit"...

    1. Daca ati pus ghilimelele, inseamna ca ati inteles sensul (in general, folosesc expresia fara ghilimele - vedeti si in textul articolului scris de mine astazi - pentru ca n-ar avea sens precizarea "cinstit", daca n-ar fi, de fapt, pe dos). Imi cer scuze daca mesajul nu a fost clar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb