DOSARUL PRESUPUSULUI ŞANTAJ ÎMPOTRIVA GABRIELEI FIREA Băsescu: "Merg la PICCJ, am fost informat că sunt suspect"

Ziarul BURSA #Politică / 16 martie 2015

Băsescu: "Merg la PICCJ, am fost informat că sunt suspect"

Băsescu: "Firea a semnat acte de împrumuturi de 400.000 euro şi 1.800.000 dolari"

Băsescu, despre Firea: "Ar trebui să aibă grijă câţi bani a transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu"

Băsescu: "Tiberiu Niţu este suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie"

------

Actualizare 22:07 Firea: "Băsescu să predea «dovezile» organelor de cercetare abilitate"

Senatorul PSD Gabriela Firea îi cere fostului preşedinte Traian Băsescu să-şi probeze afirmaţiile făcute azi privind transferurile de bani pe care social-democrata le-ar fi făcut "din Crescent în trustul lui Voiculescu".

Gabriela Firea a declarat, într-un comunicat trimis redacţiei: "Am înţeles că fostul preşedinte al României este în posesia unor informaţii potrivit cărora aş fi girat, prin semnătura mea, acţiuni comerciale ilegale, în cadrul trustului Intact, atunci când eram unul dintre managerii Diviziei de print. Îi adresez public rugămintea domnului Traian Băsescu să predea «dovezile» organelor de cercetare abilitate".

Domnia sa precizează că, deşi este însărcinată în luna a opta, se va prezenta la orice fel de audieri, dacă acestea se impun.

"Şi nu voi întrebuinţa modelul brevetat de fostul preşedinte, acela de a defăima organele de cercetare, de a manipula opinia publică şi de a intimida posibile părţi vătămate. Am dovedit că sunt un cetăţean şi un senator demn!", a conchis Firea.

(V.B.)

---

Actualizare 17:53 Băsescu: "Firea a semnat acte de împrumuturi de 400.000 euro şi 1.800.000 dolari"

Traian Băsescu a mai acuzat-o astăzi pe Gabriela Firea că ar fi semnat acte de împrumuturi de sute de mii de euro şi dolari, fostul preşedinte referindu-se la presupuse transferuri de bani de la Crescent la Grivco, grup de companii înfiinţat de Dan Voiculescu.

"Organele statului ar trebuie să se uite la Grivco. În perioada 2007-2011, s-au transferat bani de la Crescent la Grivco. Firea a semnat cu mâna ei nişte acte de împrumuturi de 400.000 de euro şi 1.800.000 de dolari. E o spălare de bani. Le-am primit cu un bileţel pe care scria: «10.000 de euro» de la Elena Udrea, de la un ziarist cu barbă, Oreste. Udrea mi le-a dat mie, eu le-am dat instituţiilor statului. Udrea nu a plătit, şi de aia e supărat Oreste. El a sustras nişte documente din Grivco", a spus Băsescu.

(V.B.)

------

Actualizare 17:47 Băsescu, despre Firea: "Ar trebui să aibă grijă câţi bani a transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a acuzat-o, astăzi, pe Gabriela Firea că ar fi transferat bani în trustul Intact, fondat de Dan Voiculescu, din Crescent, despre care presa susţine că ar fi fost o firmă off-shore a Securităţii comuniste.

Băsescu a declarat: "Sunt un suspect pentru că am deranjat-o pe doamna Firea. Eu cred că ar trebui să aibă grijă, şi nu e santaj, câţi bani a transferat din Crescent în trustul lui Voiculescu. Să işi aducă aminte dacă a semnat acte când transfera bani de la Crescent în trustul lui Voiculescu. Dacă îşi aduce aminte, să se spovedească public. CCR i-a explicat că preşedintele poate să facă orice declaraţie politică în timpul mandatului".

(V.B.)

---

Actualizare 17:32 Băsescu: "Tiberiu Niţu este suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie"

Actualul procuror general Tiberiu Niţu "este suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie", a declarat, în urmă cu puţin timp, fostul preşedinte Traian Băsescu, anunţând că merge la Parchetul General, pentru declaraţii în dosarul presupusului şantaj împotriva senatorului PSD Gabriela Firea.

"Mă duc la Parchet. Mi-au transmis o scrisoare prin care am fost informat că sunt suspect. Sunt ca Niţu: el e suspect că a tras la Revoluţie. Probabil că a împuşcat câţiva terorişti", a opinat fostul şef al statului.

(Valentin Busuioc)

------

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost citat de procurorii Parchetului de pe lângă instanţa supremă, ca să fie audiat în dosarul în care senatorul Gabriela Firea îl acuză de şantaj, potrivit lui Lucian Bolcaş, avocatul parlamentarului, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că Traian Băsescu ar urma să se prezinte la audieri în cursul zilei de miercuri, adăugând că va asista la audierea fostului şef al statului.

Anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuză pe Traian Băsescu de şantaj, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate.

Cercetările în acest dosar au fost suspendate de procurori până la finalizarea mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu.

Parchetul instanţei supreme anunţa, în 18 aprilie 2014, că a dispus urmărirea penală pentru şantaj, în urma plângerii formulate de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, la care a fost conexată şi sesizarea parlamentarilor, însă punerea în mişcare a acţiunii penale a fost suspendată, întrucât preşedintele avea imunitate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, în 20 iunie 2014, sesizarea Curţii Constituţionale privind suspendarea urmăririi penale a lui Traian Băsescu, din motive de imunitate. Ulterior, în 24 iulie, ICCJ a respins, ca inadmisibilă, plângerea formulată de Gabriela Firea referitoare la decizia procurorilor de suspendare a urmăririi penale a lui Băsescu.

Plângerea de la ICCJ a fost depusă în 28 mai 2014, de avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, după ce Parchetul instanţei supreme a decis suspendarea anchetării preşedintelui Traian Băsescu "pentru calomnie".

Scandalul Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist", apreciind: "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar (n.r. Florentin Pandele, primarul localităţii Voluntari). Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele".

Fostul şef al statului a mai spus că senatorul PSD Gabriela Firea este "o şantajistă de profesie".

Gabriela Firea a reacţionat în 14 aprilie 2014, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest "act flagrant de intimidare a unui senator".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ca fostul presedinte si-ar aduce aminte mai multe lucruri si ar avea mai mult timp sa isi scrie denunturile in arest preventiv. Ar fi minunat daca fostul presedinte ar deveni coleg in ale scrierii cu Dl Sandu, Dl. Dinu Pescariu, Dl. Pinalti si alti romancieri modernisti. Organele statului ar trebui sa-i creeze conditiile pentru o scriitura de calitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb