Dosarul privind arestarea preventivă a opt suspecţi de înşelăciuni pe bursele de transport, reîntors la Tribunalul Argeş

Adina Lateş
Anticorupţie / 13 ianuarie 2016

Tribunalul Argeş urmează să se pronunţe astăzi asupra cererii procurorilor de arestare preventivă a opt persoane suspectate de înşelăciuni pe bursele internaţionale de transport, după ce Curtea de Apel Piteşti a decis că soluţionarea dosarului este de competenţa acestei instanţe.

Tribunalul Argeş îşi declinase competenţa, în urmă cu o zi, în privinţa judecării cererilor de arestare preventivă a celor opt suspecţi. Instanţa a admis excepţia de necompetenţă materială a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş, declinând competenţa de soluţionare a propunerii de arestare preventivă către Judecătoria Piteşti.

La rândul său, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Piteşti şi-a declinat competenţa în ceea ce priveşte soluţionarea cauzei.

Fiind vorba de un conflict negativ de competenţă între un tribunal şi o judecătorie, decizia privind soluţionarea cauzei a fost luată de Curtea de Apel Piteşti.

"Stabileşte competenţa de soluţionare a propunerii de luare a măsurii arestării preventive a inculpaţilor Popa Cornel Constantin, Ogaru Dumitru, Căpraru Georgel, Burdulea Ionuţ, Burdulea Marius Eugen, Turbatu Marian, Turbatu Giorgian, Anghel Gheorghe, în favoarea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Argeş. Înaintează dosarul acestei din urmă instanţe spre competentă soluţionare", se arată în hotărârea pronunţată de Curte de Apel Piteşti.

Tribunalul Argeş urmează să decidă miercuri dacă va admite sau nu propunerea de arestare preventivă a celor opt suspecţi, care între timp au fost puşi în libertate după expirarea ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore.

Inculpaţii Cornel Constantin Popa, Dumitru Ogaru, Georgel Căpraru, Ionuţ Burdulea, Marius Eugen Burdulea, Marian Turbatu, Giorgian Turbatu şi Gheorghe Anghel au fost reţinuţi luni de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, sub acuzaţiile de de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Bunuri în valoare de peste 57 000 de euro au fost ridicate în urma celor 20 de percheziţii efectuate luni în judeţele Argeş şi Dolj şi în municipiul Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile membrilor unei grupări infracţionale organizate specializată în înşelăciuni pe bursele internaţionale de transporturi, iar 18 suspecţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Piteşti pentru audieri.

La percheziţii au mai fost găsite unităţi PC, laptopuri şi mai multe înscrisuri, precum şi mai multe recipiente de insecticid despre care există indicii că ar proveni din săvârşirea de infracţiuni, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

"Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune", se arată în comunicatul IPJ Argeş.

Membrii grupării sunt bănuiţi că, utilizând datele de identificare ale unor societăţi comerciale fictive ce aveau ca obiect de activitate transporturi rutiere de marfă, ar fi plasat comenzi pe bursele de transport internaţional de marfă pe care apoi nu le-ar fi onorat.

"După confirmarea comenzilor, mărfurile încărcate nu mai ajungeau la destinaţia prestabilită, ci erau direcţionate spre România. Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate pe piaţa neagră, la preţuri subevaluate", se mai precizează în comunicat.

Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii este estimat la peste un milion de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb