Dow Jones marchează a patra săptămână consecutivă de creştere

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 29 octombrie 2022

Dow Jones marchează a patra săptămână consecutivă de creştere

Datele sugerează că inflaţia începe să se domolească, ceea ce alimentează speranţele că Rezerva Federală va opri creşterile de dobândă cu 0,75%, după şedinţa din noiembrie, conform CNBC

Piaţa de acţiuni americană a închis vineri în creştere, după ce rezultatele raportate de Apple au dat ceva încredere investitorilor, la capătul unei săptămâni sumbre pentru marile nume din tehnologie, scrie Business Insider.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 2,6%, în timp ce S&P 500 s-a apreciat cu 2,5%. Pentru Nasdaq Composite, coş de acţiuni ce reflectă dinamica companiilor ce activează în sectoare intensive în cunoaştere, creşterea a fost de 2,9%.

La nivel săptămânal, indicii au avut aprecieri notabile. Dow Jones a marcat a patra săptămână pozitivă la rând, o premieră după cele cinci săptămâni consecutive de creştere din noiembrie 2021. Indicele, ce include acţiunile a 30 de companii, a urcat cu 5,7% în această săptămână, cea mai bună performanţă din luna mai încoace. De asemenea, Dow Jones este pe cale să bifeze cea mai bună lună din ianuarie 1976, conform CNBC.

S&P 500 şi Nasdaq au crescut cu 3,9%, respectiv 2,2%, în această săptămână.

Potrivit publicaţiei americane, în ultimele zile, investitorii au renunţat la acţiunile din tehnologie, după publicarea unor rezultate slabe de către Microsoft, Alphabet (compania mamă a Google) şi Meta, în favoarea titlurilor din domenii mai sensibile la evoluţia economiei, ce vor fi avantajate dacă Statele Unite vor evita o recesiune. De asemenea, investitorii au fost încurajaţi de datele apărute în cursul acestei săptămâni, care sugerează că inflaţia începe să se domolească, ceea ce a alimentat speranţele că Rezerva Federală va opri creşterile de dobândă de 75 de puncte de bază, după şedinţa din noiembrie.

"Datele legate de inflaţie chiar nu au fost rele. Profiturile companiilor nu au fost grozave, dar nici groaznice", a declarat Megan Horneman, director de investiţii la Verdence, citat de CNBC. "Or, o astfel de cale de mijloc ajută pieţele de acţiuni".

Acţiunile Amazon s-au prăbuşit cu 6,8%, după ce compania a raportat venituri trimestriale sub aşteptări iar perspectivele privind vânzările trimestrului al patrulea sunt dezamăgitoare. Titlurile Apple au încheiat vineri în creştere cu 7,5%. Gigantul tehnologic a raportat venituri din vânzările de iPhone sub aşteptări, dar a depăşit estimările Wall Street-ului privind profiturile şi veniturile trimestriale.

"Apple şi alte companii cu raportări ceva mai bune, precum Intel, le-au oferit investitorilor un punct de spriijn pentru sectorul tehnologic, ce trece printr-o perioadă deosebit de tumultoasă, exercitând o presiune ascendentă pe indicele Nasdaq", a spus Jay Hatfield, CEO al Infrastructure Capital Management. De asemenea, giganţii petrolieri Chevron şi Exxon Mobil au marcat creşteri de circa 1,2% şi 2,9%, ambele companii având rezultate peste aşteptări, a adăugat acesta.

În plus, piaţa a primit un impuls ascendent după ce Indicele Preţurilor Cheltuielilor de Consum Personal a crescut în septembrie cu 0,5% faţă de luna precedentă, şi cu 5,1% în dinamică anuală, nivel încă ridicat dar în mare parte conform aşteptărilor. Indicele este indicatorul preferat de Fed pentru inflaţie, conform CNBC.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Artificiala,

    pana la alegerile din noiembrie 

    1. Nu draguta, asta inseamna piata adevarata, rezultate bune, creste actiunea.

      La noi, Petrom spulbera orice asteptari, face profituri record si actiunea stagneaza. 

      In prima parte a anului cand indicii externi erau pe la -10%/-15%, Bet era abia pe la -5%.

      Ca si tara, bursa romaneasca e inerta si periferica, va reactiona mai tarziu si cu o amplitudine chiar mai mare decat externul. La periferie totul se intampla mai tarziu, dar se resimte mai puternic. 

      Corect! BVB ul tot timpul a reacționat la câteva săptămâni/luni dupa SUA! Așa că nu.i nici o surpriză! Plus că, ancora BVB sunt dividendele atractive, cele care trag bursa în sus de la începutul anului până pe la jumătate, după, in a doua parte a anului vin cei care merg pe marcarea profitului pe o eventuala diferența pe plus a acțiunii deținute. Daca sunt știri negative se aruncă la vânzare oricum doar să iasă din piata fiind dominați de frica. Cam așa.i cu BVB!

      Am amici in State și le.am povestit despre dividendele oferite de companii românești de la bursa....au rămas încremeniți auzind de 10-15% câștig anual în condițiile în care ei daca așteaptă dividend se mulțumesc cu 1-2%, daca se întâmplă și asta!!! 

    Joi, 13 octombrie, Djia a facut un "bullish engulfing" care a semnalat rally-ul.

    1. Sau întoarcerea trendului.

      Momentan inca se afla in canalul descendent, dupa iesirea din canalul descedent vom putea perora academico-post-factum ca acel "bullish engulfing" a semnalat intoarcerea trendului, si nu doar un rally.

    Datoria in marja arata ca nu a atins inca minimul trend plus ca nu se vad inca active intrinseci cajute sub nivelul de valoare medie. Adica nu au aparut inca active 10-15% ca procent din piata totala sa cada sup valoarea intrinseaca. Sunt cateva active ... dar sunt cotate inca nominal sus.

    s c cret  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb