Dr. Niţescu: "Canicula poate afecta durabilitatea implanturilor mamare"

T.B.
Miscellanea / 20 iulie 2023

Dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale.

Dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale.

Pe măsură ce noi recorduri de căldură sunt atinse în fiecare zi, tot mai multe persoane sunt sfătuite să ia măsuri de precauţie când vine vorba de expunerea la soare şi de sănătatea lor. Este şi cazul femeilor cu implanturi mamare, care trebuie să fie conştiente de influenţa caniculei asupra acestora, explică Dr. Cristian Niţescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale.

Expunerea la temperaturi extreme poate ridica anumite probleme pentru sănătatea şi aspectul implanturilor mamare. "Canicula poate duce la o creştere a temperaturii corpului şi a ţesuturilor mamare, ceea ce poate provoca o distensie temporară a implanturilor. Deşi aceasta este o reacţie temporară, expunerea prelungită şi repetată la temperaturi ridicate poate afecta durabilitatea implanturilor. În plus, în zilele caniculare, pielea devine mai predispusă la transpiraţie şi umezeală, ceea ce poate duce la iritaţii şi potenţială infecţie în jurul implanturilor mamare, mai ales dacă intervenţia a fost făcută recent. Totodată, femeile cu implanturi mamare pot resimţi disconfort crescut sau inflamaţie în timpul caniculei, în special dacă nu au grijă să se menţină hidratate şi să evite suprasolicitarea activităţilor fizice", explică Dr. Cristian Niţescu.

Pentru ca intervenţiile să nu fie supuse unui stres termic suplimentar, medicul recomandă ca pacientele să îşi menţină corpul bine hidratat pentru a evita deshidratarea şi fluctuaţiile bruşte de temperatură. Recomandarea generală pentru populaţie de a sta la umbră sau de a purta un costum de baie cu protecţie solară se aplică în mod deosebit femeilor care au avut recent o intervenţie chirurgicală pentru a-şi proteja sânii de expunerea directă la soare. "Le recomand pacientelor ca în aceste zile caniculare să aleagă haine din materiale naturale, care permit pielii să respire şi să evite acumularea de căldură şi umiditate. În plus, în timpul caniculei, ar trebui evitate exerciţiile fizice solicitante, care pot provoca transpiraţie excesivă şi disconfort. Iar dacă se întâmplă să simţiţi că pielea sânilor este prea călduroasă sau iritată, aplicaţi un prosop rece şi umed pentru a vă răcori", recomandă dr. Niţescu.

Canicula poate reprezenta o provocare pentru femeile cu implanturi mamare, dar cu măsuri de precauţie adecvate, riscurile pot fi minimizate. Iar dacă măsurile de precauţie vor asigura un maximum de confort şi siguranţă, menţinerea hidratării, evitarea expunerii prelungite la soare şi purtarea hainelor adecvate pot proteja sănătatea. În plus, medicul le recomandă pacientelor să se informeze corect şi să solicite sfaturi sau să adreseze întrebări medicului. "Informaţiile eronate sau înţelese pe jumătate pot chiar să pună în pericol sănătatea. Prefer să discut cu pacientele atunci când au întrebări şi, mai ales, când vin cu informaţii aflate din surse neverificate. De exemplu, că temperaturile crescute pot face ca implanturile mamare să explodeze. Adevărul este că implanturile mamare sunt proiectate şi testate pentru a rezista la schimbările de temperatură obişnuite în timpul caniculei şi nu există riscul ca acestea să explodeze din cauza temperaturilor ridicate, ci doar se impune unele măsuri de precauţie pentru sporirea confortului", a încheiat medicul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb