Dragnea: 311 şcoli vor beneficia de reabilitare din fonduri europene începând cu august-septembrie

E.D.
Fonduri Europene / 3 iulie 2014

Ministrul Dezvoltării Regionale Liviu Dragnea a anunţat astăzi că 311 scoli vor fi reabilitate din fonduri europene începând cu august-septembrie, în cadrul apelului de proiecte, lansat tot în luna martie 2014.

"Sunt selectate 311 şcoli la care vor începe lucrările în august-septembrie, am finalizat depunerea de documente, depunerea de cereri de finanţare. Este vorba de realocarea sumelor de 240 milioane de euro de la Programul Operaţional Mediu şi Programul Operaţional Transport", precizează Dragnea.

Contractele au fost selectate dintre cele 743 de proiecte depuse în cadrul apelului lansat în martie 2014 (POR - Domeniul Major de Intervenţie 4.3), în urma identificării unor noi sume, în valoare de circa 50 de milioane de euro, disponibile la nivelul programului. Sumele provin în special din economii realizate din implementarea unor alte proiecte derulate prin POR, iar regiunile de dezvoltare vizate au fost Sud-Muntenia, Nord-Vest şi Nord-Est.

De asemenea, viceprim-ministrul Liviu Dragnea a semnat astăzi contractul care marchează încheierea a 1500 de contracte de finanţare din fonduri europene, prin programele operaţionale gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Proiectul care a primit astăzi alocare financiară nerambursabilă vizează lucrările de reabilitare a Şcolii Generale din localitatea Bascov Centru, judeţul Argeş şi este derulat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2014. Valoarea totală estimată a proiectului este de 4,6 milioane lei, din care 2,5 milioane reprezintă valoarea alocării nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi din contribuţia financiară naţională.

Alt anunţ făcut de viceprim-ministrul Liviu Dragnea a fost legat de semnarea unor noi contracte de finanţare, prin POR, destinate sprijinirii dezvoltării microîntreprinderilor: "Săptămâna trecută am semnat 308 contracte cu 308 microintreprinderi, în urma unor realocări de fonduri de la unele axe unde apăruseră economii şi nu se mai puteau cheltui bani acolo. Împreună cu cele 3 ADR-uri din Sud Muntenia, Nord-Est şi Nord-Vest şi colegii noştri de la Autoritatea de Management am reuşit ca, în 2 luni şi jumătate, să avem contractele semnate. Asta înseamnă locuri de muncă în cele trei regiuni."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb