DREPT LA REPLICĂ

DTZ Echinox
Ziarul BURSA #Companii / 21 septembrie 2012

Ca răspuns la articolul "Polonezii anunţă finalizarea construirii mall-ului Korona Braşov pentru 2013", apărut în data de 19.09.2012 în ediţia tipărită şi online a publicaţiei dumneavoastră, vă rog să aveţi în vedere precizările de mai jos:

Numele corect al companiei noas­tre este DTZ Echinox. Studiul "Retail Stock Analysis" a fost realizat de departamentul de Research al companiei DTZ Echinox şi a fost dat publicităţii în luna iulie 2012. La baza acestui studiu au stat datele provizorii furnizate de către Institutul Naţional de Statistică, cu privire la recensământul populaţiei de la sfârşitul anului 2011, şi informaţiile colectate din piaţă de către departamentul de Research al companiei. Studiul face referire la stocul de spaţii comerciale moderne, incluzând centre comerciale cu o suprafaţă de 5000 de mp şi galerii comerciale ale hipermarketurilor prezente pe piaţa locală, şi conţine date pur obiective, pentru toate oraşele folosindu-se aceeaşi bază de calcul. Echipa de Research a DTZ Echinox urmăreşte şi interpretează tendinţele şi evenimentele din piaţă, care au strânsă legătură cu aria de interes a companiei noastre, cu scopul de a oferi, în cunoştinţă de cauză, cele mai bune soluţii clienţilor noştri. Departamentul de Research al DTZ Echinox face previziuni strategice, analizează piaţa social-economică şi oferă servicii profesionale de consultanţă în domeniul imobiliar pentru clienţii din sectorul public şi privat.

Având în vedere cele de mai sus, considerăm nefundamentată şi lipsită de deontologie profesională afirmaţia care încheie articolul, cu atât mai mult cu cât 1/3 din conţinutul acestuia are la bază informaţiile furnizate de studiul DTZ Echinox.

Nota autorului:

În studiul DTZ Echinox, Departamentul de Research al companiei susţine că anul viitor la Braşov va avea loc doar inaugurarea Coresi Shopping Center, centru în care compania este direct implicată, având în vedere că se va ocupa chiar de închirierea spaţiilor comerciale care vor compune acest mall. În condiţiile în care tocmai în materialul la care firma a cerut dreptul la replică li se demonstrează că s-au înşelat, consider că este total neadecvat să facă referire la deontologia profesională a persoanei care a semnat articolul.

În altă ordine de idei, studiul citat de companie scapă din vedere modul în care se dezvoltă oraşul şi judeţul Braşov, precum şi faptul că zona este una turis­tică, afluxul acestora fiind în creştere. În aceste condiţii să afirmi că "piaţa de retail modern din Braşov tinde să devină suprasaturată până în 2015" nu face decât să influenţeze negativ piaţa şi interesul posibililor dezvoltatori în a deschide centre asemănătoare în Braşov. În condiţiile în care judecătorii care au interese într-un anumit caz sunt nevoiţi să se recuze, considerăm că şi specialiştii de la DTZ Echinox ar fi trebuit să o facă, având în vedere că interesul companiei este de a închiria la preţul pieţei, pe care, prin acest studiu, aşa cum am arătat, o influenţează. (OVIDIU VRÂNCEANU)

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb