DREPTUL LA REPLICA Peste 95% din locurile de Revelion sînt deja comercializate la "Turism Felix"

FLORIAN SERAC, Director General Executiv al SC Turism Felix SA
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 15 decembrie 2005

În urma apariţiei în ziarul "BURSA" nr. 242, din 08.12.2005, a articolului intitulat "Celebra staţiune Băile Felix a devenit neatractivă pentru turişti", semnat de Daniel Meze, vă rugăm să publicaţi textul următor, în virtutea dreptului la replică şi pentru o informare corectă şi completă a cititorilor dumneavoastră şi totodată a miilor de acţionari ai SC "Turism Felix" SA Băile Felix.

Într-adevăr, staţiunea Băile Felix este cea mai mare staţiune balneară din România, cunoscută de sute de ani ca o adevărată "oază de relaxare". Prin cele peste 3.100 locuri de cazare deţinute, SC "Turism Felix" SA este cel mai mare operator de turism din staţiune şi din zonă, precum şi unul din cei mai importanţi din ţară.

Contrazicîndu-l pe colaboratorul dumneavoastră, trebuie să precizăm că turiştii, mai ales cei români, manifestă în această perioadă un interes deosebit pentru serviciile oferite de societatea noas-tră, în speţă pentru petrecerea Revelionului într-unul din cele opt complexe turistice din patrimoniul nostru. Astfel, la data prezentei, peste 95% din locurile de Revelion sînt deja comercializate, rezultatele fiind şi în acest caz mai bune decît cele de anul trecut, atît prin prisma numărului de turişti (+18%), cît şi prin prisma realizărilor prognozate (+10%). Cît despre perioada pe care o traversăm, credem că cifrele următoare vorbesc de la sine: faţă de anul precedent, cifra de afaceri aferentă anului 2005 este estimată a se majora cu circa 10%, iar profitul va creşte cu peste 129%! Aceste realizări sînt, atît procentual, cît şi în cifre absolute, printre cele mai bune realizări, cel puţin din ultimii 5 ani, aşa încît fraza redactorului dumneavoastră ar fi trebuit să spună, dimpotrivă, că "Băile Felix traversează una din cele mai bune perioade din istoria sa".

Fără a dori să dăm aici lecţii despre cum se măsoară succesul unei companii într-o economie de piaţă, este evident că obiectivul pe care orice manager al unei societăţi comerciale îl urmăreşte în primul rînd este profitul, iar nu protecţia socială; prin urmare, atunci cînd se impun măsuri în cadrul politicii de management al costurilor, printre acestea se numără şi măsurile pe linie de resurse umane şi personal. Aceste măsuri au fost luate cu stricta res-pectare a legislaţiei în vigoare, aşa încît întrebările asupra rezultatelor unor verificări pe această linie rămîn simple speculaţii. Mai mult decît atît, dacă s-ar fi documentat, colaboratorul dumneavoastră ar fi aflat că şi în anii precedenţi s-au luat măsuri de închidere pe perioada extrasezonului a unei părţi din capacitatea totală de cazare de care dispunem pe aceeaşi linie a managementului costurilor.La final, dorim să arătăm că, aşa cum s-a mai publicat anterior şi în paginile cotidianului dum-neavoastră, SC "Turism Felix" SA a demarat un ambiţios program de investiţii, orientat pentru început către modernizarea complexelor turistice de trei stele. Prima etapă a fost finalizată în 2004, prin inaugurarea "Complexului Termal-Nufărul*", iar în luna octombrie a acestui an "Complexul Internaţional*" a fost într-adevăr închis, însă datorită începerii lucrărilor de modernizare integrală şi de extindere a acestuia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb