Drepturile TV au adus o primă amendă pentru LPF!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 23 ianuarie 2015

Drepturile TV au adus o primă amendă pentru LPF!

Liga Profesionistă de Fotbal a fost sancţionată, pentru că nu şi-a respectat angajamentele în ceea ce priveşte vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga 1. LPF a fost sancţionată cu 185.664 lei, pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate în perioada când acest for era condus de Dumitru Dragomir-este vorba de precedentul contract, semnat cu compania RCS & RDS. Consiliul Concurenţei a comunicat: "În ceea ce priveşte LPF, aceasta a fost sancţionată cu 185.664 lei pentru că nu a respectat angajamentele pe care şi le-a asumat, referitoare la drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal în sezoanele competitionale 2011- 2012, 2012 - 2013, 2013-2014. Consiliul Concurenţei a constatat că LPF a încălcat angajamentele prin faptul că nu a vândut drepturile de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 şi 9 prin intermediul unei licitaţii deschise, transparente şi nediscriminatorii, ci sub forma unui singur pachet de drepturi. De asemenea, LPF a cesionat anumite categorii de drepturi cu caracter exclusiv, deşi angajamentele asumate prevedeau cesionarea cu titlu neexclusiv a acestor categorii de drepturi. În ceea ce priveşte drepturile de transmisie directă radio, LPF le-a cesionat exclusiv către Societatea Română de Radiofuziune, printr-un contract încheiat pe o perioada de 3 (trei) ani, neexistând o pachetizare a meciurilor. În prezent, Consiliul Concurenţei derulează o nouă investigaţie asupra modului în care LPF a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiţiei Liga I. Această investigaţie a fost declanşată în urma unei plângeri. Liga Profesionistă de Fotbal a vândut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfăşoară în cadrul competiţiei Liga I către compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioadă de 5 ani. Compania a decis să le valorifice prin intermediul a două posturi de televiziune în regim "cu plată" (n.r. posturile sunt Look TV şi Look Plus). Investigaţia nu vizează modalitatea în care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifică aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF. Autoritatea de concurenţă acceptă angajamente doar în situaţia în care acestea sunt o măsură mai eficientă decât continuarea investigaţiei. Neîndeplinirea angajamentelor devenite obligatorii prin decizie a Consiliului Concurenţei constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 0,5% la 10% din cifra de afaceri totală realizată în anul financiar anterior sancţionării".

Actuala echipă de la LPF, condusă de Gino Iorgulescu, poate considera că a scăpat de probleme în acest caz după ce săptămâna trecută Intel Sky Broadcast LTD, deţinătoarea drepturilor de transmisie, a parafat o înţelegere cu RCS & RDS. Digi Sport va transmite în direct, Liga 1 şi Cupa Ligii începând cu luna februarie, precum şi următoarele sezoane ale celor două competiţii, până în 2019. Compania RCS & RDS a anunţat că nu va percepe clienţilor săi niciun cost suplimentar la abonamentul de servicii de televiziune prin cablu şi satelit, pentru vizionarea competiţiilor sportive. Astfel, din retur, marea majoritate a publicului va avea acces la meciurile din Liga 1, toţi marii operatori de cablu având în grilele de programe posturi care transmit partidele din prima divizie (Look TV, Look Plus, Dolce Sport, Digi Sport).

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat pe 4 martie 2014 că a semnat un parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. Look TV şi Look Plus, posturi deţinute în trecut de Arpad Paszkany, dar care la începutul anului şi-au schimbat acţionariatul, au transmis în tur toate partidele din Liga 1. În luna mai, grupul RCS & RDS a depus o plângere la Consiliul Concurenţei împotriva LPF, susţinând că vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor s-a făcut cu încălcarea legislaţiei în vigoare. Pe 30 iulie 2014 , Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie în urma acestei plângeri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb