Drulă: "Democraţia în România este în pericol; e mai rău ca pe vremea lui Năstase"

T.B.
Politică / 24 noiembrie 2023

Drulă: "Democraţia în România este în pericol; e mai rău ca pe vremea lui Năstase"

Democraţia în România este în pericol, iar acum "este chiar mai rău ca pe vremea lui Adrian Năstase", a declarat vineri preşedintele USR, Cătălin Drulă, la dezbaterea "Starea democraţiei în România: o viitoare problemă pe agenda UE?", organizată de Grupul Renew Europe şi USR, potrivit agerpres.ro.

Conform sursei citate, "Democraţia în România este în pericol. Statul de drept este călcat în picioare. Şi trăim cel mai periculos moment pentru democraţia românească din ultimii 25 de ani. Da, e mai rău ca pe vremea lui Năstase. De ce? Pentru că avem un război lângă noi şi sub acoperirea acestui război care ţine atenţia continentului fac ce vor aici, în România, şi o fac mult mai subtil, pervers şi mută SRI în ministerele României. Ce caută un colonel SRI să se ocupe de fondurile europene? Este o spirală a tăcerii în România. Un climat al fricii. Mergeţi într-o şedinţă de partid la PNL şi o să vedeţi ce se şuşoteşte. Poate suntem supăraţi pe Iohannis, dar ne este frică de dosare", a declarat Cătălin Drulă în cadrul evenimentului.

Acesta a adăugat conform agerpres, "Cum se poate exprima democraţia, cum se poate trăi liber, când instituţiile sunt capturate? Da, asta este, un climat al fricii în România. Dacă vorbim de piaţa de capital, dacă vorbim de pensiile private, iar se şuşoteşte. "Am vrea să spunem ceva, dar nu vrem să ni se termine cariera de la ASF". Dacă lucrezi în banking, nu vrei să superi pe cei care conduc Banca Naţională, că nu vei mai lucra. Dacă eşti judecător, nu trebuie să-i superi pe doamna Savonea şi pe cei de la SRI care controlează reţeaua din justiţie. Că ţi se termina cariera, cum a păţit judecătorul Danileţ", a susţinut Drulă.

Potrivit sursei menţionate, "Următorul pas logic în această dezvoltare este folosirea acestor instituţii împotriva opoziţiei politice. Ştiam că va veni, ştiam că se întâmplă, sunt hărţuiţi colegii mei, sunt hărţuiţi primarii care nu acceptă să cedeze şantajului. Ce caută Marcel Ciolacu prin birourile primarilor USR să-i ameninţe şi şantajeze? Ce caută ANI la Nicuşor Dan să îi spună că a dat un buget prea mare la Parcuri? În ce fel ajuta România asta şi statul de drept? De ce aţi tăiat finanţarea, de ce Toni Greblă, un şef PSD, a tăiat finanţarea PMP? Pentru că PMP vrea alianţă cu USR. De ce sunt ameninţaţi toţi cei care vor să facă un pol de dreapta cu noi? De ce i se face acum în Guvernul României un dosar lui Tomac? O să fie public zilele următoare. De ce DNA, cu un procuror care i-a îngropat plagiatul lui Ciucă, face un dosar la comandă, care atacă opoziţia? Cîţu vrea să plece din PNL? La gunoi", a afirmat preşedintele USR.

El a reafirmat că fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, aflat pe lista USR pentru europarlamentare, "i se deschide un dosar", informează sursa citată.

Drulă adaugă, potrivit sursei indicate, "De ce? Pentru un mecanism european comun de achiziţii care a fost aplicat în toate ţările din Europa? Poate are ambiţii domnul Voineag şi vrea să ancheteze toată Uniunea Europeană. Poate vrea să guverneze, să decidă câte vaccinuri sunt, să facă autostrăzi. Şi de fapt asta este ambiţia lor. Pentru că un sistem de putere ocult, militarizat, nu crede în guvernarea civilă. (...) Se duce, din nou, acea luptă când Năstase era aproape să pună definitiv bocancul pe gâtul României. (...) Guvernul României, prin ceea ce face în acest sfârşit de an, blocând plăţile, produce o pagubă de zeci de miliarde de euro, cu încălcarea cadrului legislativ existent. Ce democraţie este aceea în care o putere executivă limitat delegată poate să ia o decizie să nu i se mai aplice Codul Fiscal, să nu i se mai aplice Constituţia? Şi toţi tac. Emil Boc era premier când s-a dat legea responsabilităţii fiscalităţii. Emil Boc tace acum. Asta este spirala tăcerii care s-a aşternut peste ţară", a transmis liderul USR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. valeuuuuuuuuu....sariti fraztilor ca ne baga justitia oamenii la bulau!....;))))

    Trebuie luati la bani marunti TOTI, incepand cu Ursula, continuand cu Iohannis si toata sleahta de banditi.

    Apoi trebuie anchetati patronii de presa si vazut de ce au promovat o asemenea mizerie, respectiv de ce au incurajat activ vaccinarea in pandemie, ce interese au existat, ce bani s-au dat de la guvern la presa si altele.  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb