DSP Bucureşti trimite SMS celor care au coronavirus

J.P.
Miscellanea / 26 septembrie 2020

DSP Bucureşti trimite SMS celor care au coronavirus

Bucureştenii care îşi fac testul pentru COVID-19 sunt anunţaţi prim SMS, de Direcţia de Sănătate Publică, dacă sunt bolnavi, conform Digi24.ro.

Mesajele sunt trimise din platforma Serviciului de Telecomunicaţii Speciale doar acelora care au rezultate pozitive la testele PCR.

Până acum, cei care se testau erau anunţaţi telefonic de către angajaţii DSP despre rezultatul testului. De multe ori, oamenii aflau cu întârziere rezultatul deoarece DSP Bucureşti are puţini angajaţi.

Ce trebuie să facă un pacient care are simptome de COVID

Un pacient care are simptome de infecţie respiratorie acută, rămâne în primul rând acasă, sună la 112 şi la medicul de familie, apoi aşteaptă ambulanţa, care îl va transporta la o unitate medicală pentru o examinare a simptomelor. Dacă deja are simptome grave, este internat în spital, i se acordă îngrijiri şi i se face între timp testul.

Dacă are simptome uzuale, i se recoltează probe pentru test, după care rezultatul va fi trimis la DSP şi DSP-ul comunica rezultatul pacientului.

Un alt aspect important: pacienţii care au simptomatologie de COVID, pe care medicii o pot vedea la un CT sau în urma unei radiografii, chiar dacă testul COVID este negativ, vor fi trataţi ca şi pacienţii COVID, deci ca fiind infectaţi şi va fi repetat testul la 48 de ore.

Ce se întâmplă dacă testul COVID este pozitiv

Pacienţii confirmaţi cu COVID-19 sunt direcţionaţi apoi de către DSP-uri, tot prin serviciile de ambulanţă, pentru evaluare la spitale. Transportul lor se prioritizează în funcţie de gravitatea pacientului respectiv.

Pacienţii asimptomatici, dar fără modificări biologice pot fi izolaţi în spital sau acasă, în funcţie de ce decide medicul, iar pacientul asimptomatic cu factori de risc sau forme uşoare poate fi izolat în spitalele de fază 1 sau 2 sau acasă, decizia aparţinând tot medicului.

Formele medii şi severe vor fi internate în spitale care au terapie intensivă, iar perioada de internare o stabileşte medicul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb