DTZ va cumpăra Cushman & Wakefield pentru 2 miliarde dolari

Elena Deacu
Companii #Imobiliare / 11 mai 2015

Compania de servicii imobiliare DTZ, susţinută de fondul de investiţii TPG, a ajuns la un acord pentru preluarea Cushman & Wakefield, printr-o tranzacţie de 2 miliarde de dolari, relatează Wall Street Journal.

Compania rezultată în urma tranzacţiei va păstra numele Cushman & Wakefield şi va avea venituri anuale de peste 5 miliarde de dolari şi 250 de birouri în peste 50 de ţări. Această operaţiune va crea un competitor important pentru CBRE şi JLL, care domină piaţa de serviciilor imobiliare cu venituri de 9 miliarde de dolari, respectiv 4 miliarde de dolari în 2014.

Luna trecută, holdingul italian Exor, care controlează Cushman & Wakefield, a anunţat că a primit mai multe oferte neangajante pentru preluarea companiei de servicii imobiliare.

Noua companie Cushman & Wakefield va fi condusă de Brett White, fost director general al CBRE, care a contribuit ca această companie să devină lider de piaţă.

White, care a demisionat de la CBRE în 2012, a colaborat recent cu fondul TPG, care mai include PAG Asia Capital şi Ontario Teachers' Pension Plan. În ultimele şase luni, TPG a cumpărat DTZ pentru 1,05 miliarde de dolari şi Cassidy Turley din Washington, într-o tranzacţie evaluată la până la 600 de milioane de dolari.

Preluarea, care ar putea fi finalizată mai târziu în acest an, vine într-o perioadă de consolidare rapidă a sectorului serviciilor imobiliare. În ultimii ani, această industrie s-a extins de la activităţi de brokeraj la o gamă largă de servicii, între care managementul de active, consultanţă şi securitatea companiilor.

Cushman & Wakefield a înfiinţat un birou de consultanţă în România în 2007, prin preluarea biroului asociat Activ Consulting, cu care colabora de peste 11 ani, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting. În acest fel, Cushman & Wakefield a devenit unul din cei mai importanţi jucători pe piaţa locală de consultanţă imobiliară.

DTZ este la rândul ei prezentă pe piaţa serviciilor de consultanţă imobiliară din România, prin intermediul DTZ Echinox.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb