DUMITRU COSTIN, BNS:  "Autorităţile fie nu vor, fie nu sunt în stare să reducă evaziunea şi frauda"

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Politică / 5 martie 2014

Astăzi, la Mioveni, BNS organizează un protest cu peste 10.000 de participanţi

Dumitru Costin: "Protestele vor continua până când ne atingem obiectivele propuse. Nu ştim cu exactitate, pot ţine o lună, două, depinde de răspunsuri"

Lucrătorii de la uzina Dacia Renault, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, încep miercuri seria protestelor hotărâte de Consiliul Naţional al Blocului Naţional Sindical (BNS) cu un miting de amploare ce va avea loc pe platoul Casei de Cultură din Mioveni. Dumitru Costin, preşedintele BNS, ne-a declarat: "Mâine (nr. astăzi), la Mioveni, vom avea prezenţă masivă, inclusiv din structurile poştale şi a altor domenii de activitate. Protestele vor continua până când ne atingem obiectivele propuse. Nu ştim cu exactitate, pot ţine o lună, două, depinde de răspunsuri".

Potrivit BNS, "nemulţumirile acumulate de o lungă perioadă de timp vor scoate în stradă peste 10.000 de persoane, atât sindicalişti din sectorul construcţiilor de maşini, cât şi lucrători din alte ramuri industriale care sunt afectaţi de politicile guvernamentale incoerente şi lipsite de viziune strategică. Aşa cum BNS a avertizat încă de la sfârşitul săptămânii trecute, tensiunile sociale cresc de la o zi la alta şi sunt cauzate exclusiv de modul haotic, bezmetic, în care clasa politică înţelege să conducă România. Lucrătorii din Argeş vor cere din stradă Guvernului şi clasei politice să soluţioneze în regim de urgenţă o serie de probleme critice, cu efecte grave în plan economic şi social".

Protestul, care se va desfăşura între orele 13.00 şi 14.30, va avea în prim-plan problema investiţiilor în infrastructura de transport, respectiv în finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu. "Acest tronson de autostradă este vital pentru ca Dacia Renault să îşi menţină un nivel competitiv pe piaţă şi să asigure stabilitatea locurilor de muncă şi venituri decente pentru angajaţi, iar industria de subansamble şi componente auto dezvoltată pe orizontală - care asigură existenţa a 150.000 de lucrători şi a familiilor acestora - nu poate funcţiona în absenţa unei infrastructuri rutiere decente. Posibilităţi de finanţare pentru acest tronson de autostradă există, obligaţii asumate în raport cu Uniunea Europeană există, iar necesitatea construcţiei în regim prioritar nu poate fi negată sub nicio formă. Nu există voinţă politică!", se arată în comunicatul BNS. Sindicaliştii afiliaţi la BNS care vor ieşi mâine în stradă la Mioveni, precum şi cei care vor protesta în alte oraşe din ţară pe parcursul lunii martie, cer Guvernului să ia măsuri urgente pentru modificarea legislaţiei muncii. Cadrul legal ce reglementează în acest moment relaţiile din piaţa muncii este unul dezechilibrat, iar refuzul partenerilor politici de a-şi respecta cuvântul asumat prin semnătură a avut ca efect degradarea relaţiilor dintre partenerii sociali la toate nivelurile. La aceste două motive se mai adaugă şi creşterea exacerbată a preţurilor la utilităţi, ajunse la un nivel greu de suportat de către populaţie. Dumitru Costin ne-a mai spus că "autorităţile fie nu sunt în stare să reducă evaziunea şi frauda din ţara asta, fie nu sunt capabile".

"Un miting de amploare la Bucureşti este foarte costisitor, cel puţin un milion de euro ne-ar fi necesari pentru organizarea unei astfel de manifestaţii. Acţiunile se vor defăşura la nivel local, în mai multe zone ale ţării, cu costuri minime. Trebuie bugete foarte mari pentru mitinguri de amploare la nivel naţional", a subliniat liderul BNS în declaraţia oferită ziarului nostru.

Protestul de la Mioveni deschide seria acţiunilor la nivel naţional stabilite de Consiliul BNS din data de 25 februarie. "Nemulţumirile şi tensiunile sociale acumulate în toate sectoarele economice vor scoate în stradă zeci de mii de persoane, iar protestele se vor ţine lanţ până când membrii Guvernului şi reprezentanţii clasei politice vor înţelege că România reală se confruntă cu probleme grave, care nu au legătură cu circul politic, şi care au nevoie de soluţii inteligente în regim de urgenţă", se mai specifică în comunicarea organizaţiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Una: autoritatile nu sunt in stare sa reduca evaziunea fiscala, din 2 motive: incapacitatea functionarilor(adica simplu, sunt incapabili, astia sunt functionarii prost educati, prost platiti si angajati pe pile), si incapacitatea sistemului - gratie multiplelor modificari necorelate, avocatii pot usor sa evite problemele.

    A doua: autoritatile nu vor sa reduca evaziunea fiscala. De ce ar face-o? Marea evaziune le baga lor in buzunare bani grei - vezi diverse dosare din anii trecuti in care functionari si ministri protejau evazionisti; iar mica evaziune creeaza o supapa la jaful fiscal - ca in afara de jaf si haiducie nu poti sa numesti colectarea impozitelor in stilul socialist. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb