DUPĂ 600 DE FIRME VERIFICATE Inspectorii antifraudă au dat amenzi de 2,2 milioane lei

V.V.
Macroeconomie / 7 august 2019

Inspectorii antifraudă au dat amenzi de 2,2 milioane lei

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a verificat între 1-4 august peste 600 de agenţi economici din Bucureşti, iar în urma neregulilor găsite a dat amenzi de 2,2 milioane lei.

Acţiunile de control operativ au avut ca obiectiv principal verificarea modului de respectare a obligaţiei de dotare şi a utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, verificarea provenienţei legale a produselor comercializate, verificarea utilizării forţei de muncă cu forme legale.

"În ceea ce priveşte acţiunile de control operativ pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a muncii nedeclarate, inspectorii antifraudă au derulat 619 de verificări, din care 200 au fost realizate cu participarea inspectorilor ITM", arată un comunicat.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a verificat 619 contribuabili cu activitate preponderent în domeniul serviciilor (alimentaţie publică, restaurante/ cluburi/ baruri/ cafenele, patiserii, florării, pescării, saloane de înfrumuseţare/ frizerii, vulcanizări, centre de relaxare) fiind aplicate sancţiuni contravenţionale şi confiscări.

Astfel, DGAF a dat 491 sancţiuni contravenţionale principale (459 amenzi contravenţionale şi 32 de avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de circa 2,2 milioane lei.

În plus, s-au confiscat sume/numerar şi bunuri în valoare totală de peste 61,5 milioane lei.

A fost totodată dispusă măsura suspendării activităţii la un număr de şase contribuabili, din care, în cazul a cinci contribuabili, suspendarea s-a aplicat pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea şi utilizarea AMEF.

"Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate de inspectorii antifraudă, în principal, pentru nerespectarea reglementarilor cu privire la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative şi contabile pentru toate operţiunile efectuate, potrivit Legii 82/1991 (244 de sancţiuni), pentru neemiterea de bonuri fiscale (69 de sancţiuni) şi pentru existenţa unor sume nejustificate, conform OUG 28/1999 (66 de sancţiuni)", informează DGAF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb