DUPĂ ACHIZIŢIA UNEI DIVIZII ALSTOM "General Electric" vrea să elimine 6.500 de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 ianuarie 2016

"General Electric" vrea să elimine 6.500 de posturi

Grupul industrial american "General Electric" Co. (GE) plănuieşte să elimine circa 6.500 de locuri de muncă în Europa, ca urmare a integrării diviziei de energie preluate de la compania franceză "Alstom" SA.

Disponibilizările includ 765 de posturi din Franţa şi 1.700 din Germania, conform anunţului făcut ieri de Renaud Petitjean, purtător de cuvânt al GE. Numărul locurilor de muncă ce vor fi eliminate reprezintă circa 14% din totalul de 48.000 de salariaţi europeni ai diviziei Power & Water din cadrul GE, după preluarea "Alstom".

Compania a informat că sindicaliştii au fost înştiinţaţi cu privire la măsura de reducere a personalului, iar planul în acest sens ar putea suferi modificări în urma discuţiilor cu reprezentanţii salariaţilor.

Reducerea locurilor de muncă vine pe fondul viitoarei înstrăinări a unor active de producţie a turbinelor cu gaze către rivalul italian "Ansaldo Energia" SpA, măsură necesară obţinerii aprobării autorităţilor de reglementare pentru preluarea "Alstom".

În luna noiembrie, "Alstom" a finalizat vânzarea activităţilor legate de energie către GE, pentru aproximativ 8,5 miliarde euro. În urma achiziţiei, GE se va extinde pe segmentele de servicii şi întreţinere destinate turbinelor cu gaz, dar va intra şi în proiecte comune din sectorul energiei regenerabile şi al transmisiilor electrice. Compania a promis să creeze 1.000 de posturi noi în Franţa, ca să obţină aprobarea guvernului pentru preluarea activelor "Alstom".

În condiţiile în care anunţă disponibilizări în Franţa, oficialii GE menţionează: "Orice potenţial loc de muncă ce va fi afectat în Franţa va trebui înlocuit".

După ce a preluat activele "Alstom", GE şi-a extins divizia "Power & Water", care era deja cea mai mare unitate de producţie din cadrul grupului american, a devenit cel mai mare producător mondial de turbine cu gaz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb