DUPĂ ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN SUA Averile miliardarilor chinezi au crescut, dar cele ale mexicanilor au scăzut

Ziarul BURSA #Internaţional / 2 martie 2017

Averile a 36 de chinezi incluşi în indicele Bloomberg al miliardarilor au crescut după victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, chiar dacă noul preşedinte acuză China de manipularea valutei, dar cele ale miliardarilor mexicani au avut o evoluţie negativă din cauza atacurilor acestuia împotriva imigranţilor, potrivit News.ro.

La nivel global, cele mai mari 500 de averi din lume urmărite de Bloomberg au crescut cu 5% după alegerile din 8 noiembrie, sub ritmul consemnat de indicii bursieri Dow Jones şi Standard&Poors.

Nici chiar Donald Trump nu poate frâna avansul averilor în China, acestea înregistrând după alegerile din SUA o creştere de 13,2%, respectiv de 39,2 miliarde de dolari, la un total de 336 de miliarde de dolari.

Creşterile sunt mai mari decât cele observate la alţi miliardari din oricare altă ţară cu excepţia SUA, chiar dacă Trump a numit China o manipulatoare a monedei, ale cărei practici comerciale au provocat pierderi de locuri de muncă în Statele Unite.

Pentru mexicani, averile au avut o evoluţie contrară. Atacurile lui Trump împotriva vecinului sudic al Americii au depreciat peso-ul şi au inversat creşterea de peste 10% a averilor miliardarilor înregistrară în cele 11 luni care au precedat alegerile.

Începând din 8 noiembrie, averile a opt miliardari mexicani au scăzut cu 5,1%, declin atenuat de un anunţ al băncii centrale din februarie, că intenţionează să susţină moneda, şi de o vizită efectuată săptămâna trecută în Mexic de secretarul de stat american Rex Tillerson şi secretarul pentru securitate internă John Kelly.

Cel mai mult a scăzut averea celui mai bogat om din Mexic, Carlos Slim, cu 4,2 miliarde de dolari, la 50,7 miliarde de dolari.

Între timp, averile celor 28 de miliardari ruşi incluşi în indicele Bloomberg au crescut după alegerile americane cu 24,4 miliarde de dolari. Creşterea de 10,5% a urcat averile acestora la 256 de miliarde de dolari, ca urmare a creşterii cotaţiilor mărfurilor şi rublei, pe fondul specilaţiilor că relaţile dintre SUA şi Rusia se vor îmbunătăţi.

La nivel global, miliardarii analizaţi de Bloomberg au devenit mai bogaţi cu 207 miliarde de dolari de când Trump a devenit primul preşedinte miliardar din istoria Statelor Unite, averile lor cumulate ajungând la 4.600 de miliarde de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb