DUPĂ ARESTAREA LUI DAN TACHE, Prima femeie-general din Armata Română preia şefia Romarm

A.I.
Companii #Apărare / 19 februarie 2015

Prima femeie-general din Armata Română preia şefia Romarm

Ziarul BURSA scria încă de săptămâna trecută că Floarea Şerban ar putea fi numită în această funcţie

Floarea Şerban, prima femeie-general din Armata Română, a preluat conducerea Romarm, după ce Dan Tache, fostul director al producătorului de armament, a fost arestat săptămâna trecută pentru abuz în serviciu. Noua şefă a Romarm a fost trimisă în judecată în 2013, în dosarul privind cumpărarea unor locuinţe de serviciu pe baza unor declaraţii false.

Noul director a fost numit ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie al Romarm, informează un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

Ministrul Mihai Tudose a declarat că va sprijini "punerea în aplicare a proiectelor de relansare şi revitalizare a companiei, a cărei activitate să se conducă după înalte principii de etică şi morală şi să fie guvernată de un înalt spirit de legalitate", se arată în documentul citat.

Săptămâna trecută, directorul Romarm, Dan Tache, şi şeful sucursalei din Braşov a companiei, Aurel Velţan, au fost arestaţi pentru abuz în serviciu, în legătură cu încheierea ilegală a unor contracte de prestări servicii cu Gold Trans Tur, care a încasat peste 770.000 lei fără să execute serviciile prevăzute.

Noul şef al Romarm lucrează în domeniul apărării din 1973, activând ca secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN), şeful Direcţiei Relaţia cu Parlamentul şi asistenţă juridică din MApN şi locţiitor al şefului Reprezentanţei militare a României la NATO şi UE.

În 2013, Şerban şi alţi zece generali şi colonei, inclusiv fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu, au fost trimişi în judecată într-o speţă privind cumpărarea unor locuinţe de serviciu pe baza unor declaraţii false. Floarea Şerban (şefa Direcţiei Legislaţie şi Asistenţă Juridică din MApN la data faptelor) este acuzată de participaţie improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice şi la fals intelectual (două acte materiale), toate cu consecinţe deosebit de grave.

CN Romarm SA, cu capital integral de stat, are în componenţă 15 filiale. O prioritate a managementului companiei este păstrarea, diversificarea şi creşterea resurselor financiare.

Valoarea contractelor de export încheiate de Romarm în 2014 (cu livrări şi în anul 2015) este de 262 milioane dolari, iar exporturile efectuate anul trecut (mai puţin ultima jumătate a lunii decembrie) s-au cifrat la 85 milioane dolari.

Săptămâna trecută, surse din industria de apărare au declarat, pentru ziarul BURSA, că Floarea Şerban ar putea fi numită director general la Romarm, în locul lui Dan Tache. Potrivit surselor noastre, doamna Şerban, care, în MApN, s-a ocupat de înzestrarea armatei, a vizitat uzinele de apărare şi cunoaşte realitatea în ceea ce priveşte activitatea Romarm.

"Să vedem dacă va putea să atragă fonduri pentru această industrie", au adăugat sursele.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb