DUPĂ CE ŞI-A SCHIMBAT REGULILE Creşte cererea de listări la Bursa din Hong Kong

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 mai 2018

Creşte cererea de listări la Bursa din Hong Kong

Noile reguli privind ofertele publice iniţiale lansate la Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEX - Bursa de Valori din Hong Kong) au ajutat la creşterea cererii de listări, potrivit directorului executiv al acestei pieţe, Charles Li, citat de Bloomberg Television.

Charles Li aşteaptă ca toamna aceasta să fie lansate multe oferte publice iniţiale (IPO-uri) pe piaţa din Hong Kong.

Amintim că, zilele trecute, producătorul chinez de smartphone-uri "Xiaomi" Corp. a fost prima companie care a depus cererea de listare sub noul regim de reglementare al Bursei din Hong Kong.

"Companiile se pregătesc să-şi depună dosarele", a menţionat oficialul HKEX, preconizând că săptămânile şi lunile următoare vor veni către piaţa pe care o conduce câteva zeci de societăţi, în vederea lansării solicitărilor de listare.

Potrivit noilor reguli, intrate în vigoare săptămâna trecută, companiile de tehnologie care acordă mai multe drepturi de vot fondatorilor şi directorilor sunt acceptate la listare în Hong Kong. Totodată, acum le este permisă listarea firmelor de biotehnologie care nu au venituri sau profituri. În plus, reforma de la HKEX le permite marilor companii listate în SUA şi Marea Britanie să solicite listarea secundară la Hong Kong.

Anul trecut, Bursa din Hong Kong a dezvăluit un plan de creare a unei noi platforme, începând din 2018, destinată companiilor din "noua economie".

HKEX informa, atunci, că noua platformă este necesară pentru diversificarea sectoarelor economice tradiţionale, precum cel financiar şi cel imobiliar, şi a avertizat că bursa risca să stagneze dacă nu îşi creştea expunerea pe sectoare noi, cu creşteri ridicate.

Volumul mediu zilnic de tranzacţionare la HKEX a fost, în 2017, de 88,2 miliarde de dolari HK, cu 32% mai mare faţă de cel din 2016: 66,9 miliarde de dolari HK.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hello there,

    My name is Aly and I would like to know if you would have any interest to have your website here at bursa.ro promoted as a resource on our blog alychidesign.com ?  

    We are in the midst of updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well 

    If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know. 

    Thanks, 

    Aly

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb